Etkinlikte, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Aynur Çakmakçı Çetinkaya ve Doç. Dr. Gülten Uçan, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emel Yılmaz ile komisyon üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler hazır bulundu.
Yoğun katılım ve etkileyici içerikleriyle dikkat çeken etkinlikte, eğitimcilerin rehberliğinde gerçekleştirilen tatbikat, afetlere yönelik bilinçlendirme çalışmalarına güçlü bir katkı sağladı. Öğrencilerin de katılımıyla, teorik bilgilerin uygulamalı bir şekilde nasıl hayata geçirileceği ortaya konurken, afet farkındalığı konusunda fark yaratan bir öğrenme ortamı oluşturuldu.
Dünya genelinde artan doğal afetlere karşı dayanıklılık geliştirme gerekliliği göz önüne alınarak düzenlenen bu etkinlik, bilinçlendirme, eğitim ve hazırlık süreçlerinin önemini vurgulayan bir platform sundu. Katılımcılara, afetlerin etkilerini azaltmak için bireysel ve toplumsal farkındalığın ne kadar hayati olduğu bir kez daha gösterildi.
Bu tür etkinliklerle afetlere karşı bilinçli bir nesil yetiştirme misyonunu sürdüren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, hem akademik hem de toplumsal sorumluluklarını yerine getirerek geleceğe güçlü bir miras bırakmayı hedefliyor.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emel Yılmaz, “Biz her yıl düzenli olarak bu eğitimleri planlıyoruz. Gençleri geleceği hazırlamak için düzenli olarak AFAD sayesinde bu eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kendilerine bize verdikleri destek için çok teşekkür ederiz. 550 öğrenci civarında öğrencimiz katıldı.
Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Pıhtılı, “Afet ön desteği, planlama ve risk azaltmaları çalışmaları kapsamında ülkenin tamamında afet farkındalık eğitimlerimizde ve gönüllülük eğitimlerimize devam ediyoruz. Bugün burada da üniversitemizin birlikte iş birliği içerisinde kongre merkez yaklaşık beş yüz elli gencimizi, sağlık bilimlerinde okuyan 550 gencimize Afet Farkındalık eğitimi verdik. Afetler gelmeden önce hazır olmak, alacağımız tedbirler önemli. Bunları yaparsak afet riskini azaltırız” dedi. Pıhtılı, “Manisa ilimizde de bu eğitimler okullarda, kamu kurumlarında ve STK'larla devam ediyor. Aynı zamanda afet gönüllülük eğitimlerimiz de devam ediyor. 100 bin AFET gönüllüsü hazırlamayla ilgili bakanlığımızın başkanlığın uzun bir çalışması vardı. İlimizde de bununla ilgili bir 578 hedef konulmuştu. Biz hamdolsun bu sayının üzerindeyiz. Şu anda 788 tane afet gönüllümüz var. Aynı zamanda da 50 tane destek gönüllümüz var. Afetler gelmeden önce hazır olmak için AFAD tüm Türkiye'de hatta uluslararası düzeyde de çalışmalarına devam ediyor. Afetsiz iyi günler diliyorum” diye konuştu.