Akhisar Demokrasi Güçleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Venezuela’ya müdahalesine yönelik tepki göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması, 6 Ocak Salı günü saat 13.00’te Akhisar Belediye Hizmet Binası önünde yapıldı.
Basın açıklamasına Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili ve belediye başkan yardımcılarının yanı sıra CHP Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Sloganlar eşliğinde düzenlenen açıklamayı Cemalettin Gülmen okudu.
Cemalettin Gülmen; “ ABD’NİN VENEZUELA’YA YÖNELİK SALDIRISINI KINIYORUZ
Venezuela halkına karşı başlatılan bu saldırılar derhal son bulmalıdır.
Venezuela halkının bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesi yalnız değildir! , ABD emparyalizmi “uyuşturucuyla mücâdele” ve “demokrasi” yalanlarıyla başlattığı | ablukayı askeri bir saldırganlığa dönüştürdü. Birleşmiş Milletler (BM) Kurucu Şartı'nda yer alan uluslararası barış ve güvenliğin korunması, insan haklarına saygı, insani yardımın güvence altına alınması ve uluslararası hukukun üstünlüğü ilkeleri açıkça yok sayılmaktadır. BM'nin ve uluslararası toplumun bu hukuksuzluklara ve emperyalist müdahalelere karşı sessiz kalmaması, açık ve kararlı bir tutum alması gerekmektedir.
ABD emperyalizmi Venezuela halkının petrol olmak üzere doğal kaynaklar üzerindeki egemenliğine son vermeyi hedefliyor. Bu açık bir işgal girişimidir. Savaşlar ve askeri müdahaleler halkların değil, sermayenin ve emperyalist güçlerin , çıkarlarına hizmet etmektedir. ABD'nin Venezuela'ya yönelik saldırıları, Venezuela halkına ölüm, yoksulluk, sömürü, kan ve gözyaşı getirecektir. Sağlık, barınma. beslenme ve insanca yaşam hakkı savaş koşullarında sistematik biçimde ortadan kalkacaktır.
Dünyanın dört bir yanında süregelen savaş ve çatışmalarda olduğu gibi: bu emperyalist ve yağmacı saldırılar sonucunda savaş baronları, silah tekelleri ve çokuluslu sermaye gruplan servetlerini büyütürken, bedeli emekçiler ve halklar ödemektedir. Yaratılan yıkım ve yağma düzeni, halklara esaret,yoksulluk ve ölüm dayatmaktadır. "
Yorumlar
Kalan Karakter: