Saadet Partisi Alaşehir İlçe Başkanı Nurin Özcan, ilçe ekonomisinin bel kemiğini oluşturan esnafla bir araya gelerek yaşanan güncel sorunları ve çözüm önerilerini sahada dinledi. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilçede farklı iş kollarında faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret eden Özcan, hem ekonomik tablonun hem de yerel uygulamaların esnaf üzerindeki etkilerini yerinde gözlemledi.

Ziyaretler kapsamında gıda, perakende, hizmet ve küçük üretim alanlarında faaliyet gösteren esnafı tek tek dinleyen Nurin Özcan, sahadan gelen her görüşün parti politikalarının şekillenmesinde önemli bir belirleyici olduğunu vurguladı. Esnaflar, son dönemde artan maliyetlerin işletmeler üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu, tedarik zincirindeki aksaklıklar ve alım gücündeki düşüşün satışları olumsuz etkilediğini dile getirdi. Özellikle kira, enerji ve temel giderlerde yaşanan artışların küçük işletmeleri ayakta kalmakta zorladığı ifade edildi.
Ekonomik yükün yanı sıra, nitelikli iş gücü bulamamanın da önemli bir sorun haline geldiğini belirten esnaflar, “Eleman yetişmiyor, gençler uzun soluklu çalışmaya sıcak bakmıyor” diyerek eleman bulma ve yetiştirme konusundaki sıkıntılarını paylaştı. Özcan, eleman yetişmeyişi ve kalifiye personel eksikliğinin, sadece Alaşehir’in değil, birçok ilçenin ortak problemi olduğuna dikkat çekerek, mesleki eğitim ve istihdam politikalarının bu gerçeklik gözetilerek yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.
Ziyaretlerde, yerel ölçekte uygulanabilecek pratik çözümler ve belediye işleyişine dair beklentiler de gündeme geldi. Esnaflar; ruhsat süreçleri, denetimler, otopark düzenlemeleri, kaldırım kullanımı ve çarşı içi trafik akışına ilişkin görüş ve taleplerini iletti. Özcan, ilçedeki ticari canlılığın korunması için tüm paydaşların ortak bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Bizim için önemli olan, sorunu yerinde görmek ve çözülebilecek her konuda hızlı adım atılmasını sağlamak” dedi.
Nurin Özcan, Alaşehir esnafının yalnız bırakılmayacağını, yapılan bu ziyaretlerin dönemsel değil, düzenli aralıklarla sürdürüleceğini ifade etti. Görüşmeler boyunca not alınan talep ve önerilerin raporlaştırılarak ilgili kurumlarla paylaşılacağını aktaran Özcan, “Alaşehir’in ekonomik ve sosyal sorunlarına duyarlı bir yaklaşım sergilemeye devam edeceğiz. Esnafımızın misafirperverliği ve samimi paylaşımları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: