Başkan Çerçi'den sökülen ağaçlarla ilgili açıklama
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yapımı devam 5 bin 500 konutluk Yunuskent Projesi kapsamında bölgede "Ağaç katliamı yapılıyor" iddialarıyla ilgili, "Ekiplerimiz, bölgede...
Yayınlanma :
25.07.2017 18:37
Güncelleme :
25.07.2017 18:45
Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi'nde 5 bin 500 konutluk Yunuskent Toplu Konut alanının kanalizasyon şebekesinin geçici paket arıtma tesisi için bölgede bulunan 25 adet çam ağacının belediye ekipleri tarafından sökülmesi, bölgede yaşayan köylülerin tepkisine neden olmuştu. Konuyla ilgili olarak Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Muradiye şantiye alanında basın toplantısı düzenledi. Başkan Çerçi, köylülerin belli kesimlerce dolduruluşa getirildiğini iddia ederek, sökülen hiçbir ağaca zarar verilmediğini, rehabilitasyonu tamamlandıktan sonra başka bir yere dikileceğini söyledi. Başkan Çerçi, "Planlamalar yapıldı, görüşler alındı, ÇED raporu alındı. O bölgede bir çalışma yapıyordu arkadaşlarım. Birileri bunu sabote etmeye kalktı. Çok açık söylüyorum. Bunun içerisinde maalesef Akgedik muhtarı da var. Muhtarın çevresindeki bir kısım zihniyetteki insanlar var. Maalesef CHP'nin il ve ilçe başkanı da var. Orada 'Ne oluyor' deyim hemen atlayıp giden insanları oraya toplayan burada 'Bu işler yapılmasın' zihniyetiyle davranan CHP'liler de maalesef bu işin içerisinde. Üzülerek söylüyorum Akgedik'te bir kısım vatandaşlarımız da birilerinin gazına gelerek, köylerine bölgelerine yapılacak bu kadar önemli bir yatırımın neredeyse 'Yapılmasın' aşamasına getirdiler. Bu kurallar, devletin kuralları kesin. Görüşler alındı. Köyle ilgisi yok. Köyün zaten dışında. Kaldı ki köyün tapusu da Yunusemre Belediyesine ait. Biz köylülerimize buradan sesleniyoruz. Biraz sabırlı olun. Söz verdiğimiz gibi binalarınızın enkaz bedeli karşılığında size 2 daireye sahip olabileceğiniz arsaları vereceğiz. Ama şu anda tek bir tapu var. TOKİ tarafından yapılan 5 binlik ve binlik planlar daha yeni bitti. Bunun üzerine ufak tefek revizyonlar var. Arkasından imar uygulaması gelecek. Bunun neticesinde de buraya yeni tapular çıkacak. Yunusemre Belediyesine ait parsel tapular çıkacak. Parsel tapuları çıktıktan sonra oradaki köylülerimizle oturacağız. Hiç kimsenin yapmadığı, yapmayacağı, yapmaya cesaret edemeyeceği şeyleri biz yapacağız. O insanları orada hak sahibi yapacağız. İkincisi bu arıtma buranın olmazsa olmazı. Bu paket arıtma burada iki yıl, bilemediniz üç yıl kalacak. Daha sonra MASKİ'nin büyük bir arıtma projesi var. Bunlar geçici arıtma. MASKİ bunları kaldıracak, belli yerlerde yine kullanabilecek" dedi.
Olay yerine giden CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç'u da eleştiren Çerçi, "Bugün sabahtan itibaren CHP ilçe başkanı, ardından il başkanı gidiyorlar halkla beraber şöyledir, böyledir. Sizin neyinize, ne oluyor orada, gayrimeşru bir şey mi var, vatandaşın arazisi mi gasp edilmiş, vatandaşın köyüne müdahale mi edilmiş? Köyün dışında kamuya ait bir arazide izni alınmış, projesi, planı yapılmış ÇED'i alınmış belirli kısıtlı bir alanda geçici arıtma tesisi yapılıyor" dedi.
"Bir tane ağaç kesilmemiştir"
Bölgede hiçbir şekilde ağaçların kesilmediğinin altını çizen Çerçi, "Bize diyorlar ki 'ağaç katliamı yapıyorlar' Arkadaşlar bulunduğumuz bölgede binlerce ağaç var. O bölgede bulunan 25 ağacı da buraya getirdik. Bunların yaş ortalaması 4 ila 5 arasında değişiyor. Park Bahçeler Müdürlüğümüz ve ilgili ekiplerimiz, ağaçları çalışma yapılan yerden söktüler ve buraya getirdiler. Bir tane ağaç kesilmemiştir" diye konuştu.
Ağaçların kesilmediğini fotoğraflarla anlattı
Başkan Çerçi, ağaçların kesilmediğini yerinden söküldüğünü anlatan fotoğrafları da basın mensuplarıyla paylaşarak, farklı bölgelerde diğer belediyeler tarafından kesilen ağaçları gösterdi. Başkan Çerçi, "Yerinden sökülen ağaçlar burada 3-5 ay rehabilite edilecekler. Mevsimi geldiğinde uygun yerlere tekrar dikilecekler. Yunusemre Belediyesinin ağaç kesme alışkanlığı ya da hastalığı yoktur. Bu iftirayı atanlar kendilerini çok iyi biliyorlar. Ağaç kesme hastalığında olanlar var. Bu hastalık kime ait. Kula'daki asırlık çınar ağaçlarını ana yoldan kim kesti, Hatuniye Camisi'nin bulunduğu otopark alanındaki ağaçları kim kesti, Yalova'da ağaçları kim kesti?" diye konuştu.
"1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor" projesi kapsamında şuana adar 120 bin fidan dikimi yaptıklarını aktaran Çerçi, "Önümüzdeki 6-7 yılda dikeceğimiz ağacın 300 binini Orman Bakanlığından hibe alıyoruz. 300 bin ağaç hibe alıyoruz. Yüreği yeten varsa 10 bin tane alsın. Bu fitneyi çıkaranlar, bu dedikoduyu çıkaranlar. Nerede ağaç katliamı bir tane var mı? Bir tane ağaç göstersinler" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: