Manisa’da Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi. Programa Besim Dutlulu’nun yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İftar programında konuşan Başkan Besim Dutlulu, şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli ailelerimiz ve kahraman gazilerimizle bir arada olmaktan büyük onur duyuyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızda ve emrinizde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Programa ayrıca İlksen Özalper, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Ali Kılıç, Ahmet Ata Temiz ve Ulaş Aydın da katıldı. İftar öncesinde masaları tek tek ziyaret eden Başkan Dutlulu, konuklarla sohbet ederek Ramazan aylarını tebrik etti.

“Şehitlerimizin Hatırasına Sahip Çıkmalıyız”
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakırlıoğlu, “Eğer bugün bu topraklarda huzur içinde yaşayabiliyorsak bunda şehitlerimizin ve gazilerimizin payı tartışılmazdır. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak ve gazilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmaktır” ifadelerini kullandı.

“Her Zaman Yanınızdayız”
Başkan Dutlulu konuşmasında, Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nün bu alandaki çalışmalarına da değindi. Şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Dutlulu, belediye olarak onların ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam edeceklerini söyledi.
“En Kıymetli Olan Unutulmamak”
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Abdullah Karakaş ise yaptığı konuşmada iftar programının anlam ve önemine dikkat çekti. Karakaş, “Bizim için en kıymetli olan unutulmamak ve yalnız bırakılmamaktır. Bu sofra vefanın, birliğin ve kardeşliğin sofrasıdır” dedi.
Program, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Başkan Besim Dutlulu’ya teşekkürlerini iletmesi ve protokol üyeleri tarafından katılımcılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: