Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilen 'Çalışma hayatında milli seferberlik' çalışmaları kapsamında bakanlık tarafından Manisa'ya gönderilen tır, Manisalı işsizlerden talep topladı.
Bakanlık tarafından işsizlik oranlarının azaltılması için ilan edilen milli seferberlik çalışmaları kapsamında il il gezen tır, 45'inci durağı olan Manisa'ya geldi. Bir günlük çalışma programı için Manisa'ya gelen tır 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Manisalılarla buluştu.
Bakanlık tarafından Manisa'ya gönderilen tırla ilgili açıklama yapan Manisa İş-Kur İl Müdürü Sinan Aktaş, "İstihdam seferberliği kapsamında bugün ilimize bakanlığımız tarafından tahsis edilen aracımız farkındalık oluşturmak adına geldi. Bu tır bugün itibariyle kadar 45 ili ziyaret etmiştir. Buradaki amacımız işsiz vatandaşlarımızın online kayıtlarını yapabilmek, iş başı eğitim programlarını ve mesleki eğitim kursları düzenleyerek işsiz vatandaşlarımızın bir an önce iş gücü niteliği kazandırılarak iş yerlerine yerleştirmektir. Açık iş ilanı verilen iş yerlerine yerleştirmek maksadımızdır. Bu anlamda bugün itibariyle de faaliyetlerimize devam edeceğiz. İlimizde şuan itibariyle 26 bin hedefle ülke genelinde 9'uncu sırada bulunmaktayız. İstihdam seferberliği önümüzdeki yıl da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu'nun da bahsettiği üzere 2018 yılında da devam edecektir" dedi.
Manisa'nın işsizlik oranlarında en az işsizi bulunan Konya ve Karaman'dan sonra 3'üncü sırada olduğunu kaydeden Aktaş şunları söyledi:
"Manisa'da 40 bin kayıtlı işsizimiz bulunmaktadır. Bunlarla alakalı irtibata geçilerek mesleki eğitim kurslarına ve iş başı eğitim programlarına yönlendirilmektedir fakat bilindiği üzere ülkemizde işsizliğin en az olduğu iller arasında Manisa 3'üncü sıradadır. Konya ve Karaman'dan sonra gelmekteyiz. Bunu daha da aza çekerek işsizliği sıfıra indirmek amacımız. Bununla alakalı ben, iş ve meslek danışmanlarımız tarafından vatandaşlara anlatılmaktadır."
'Çalışma hayatında milli seferberlik' tırı 45'inci durağı Manisa'da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilen 'Çalışma hayatında milli seferberlik' çalışmaları kapsamında bakanlık tarafından Manisa'ya gönderilen tır,...
Yayınlanma :
17.11.2017 15:06
Güncelleme :
18.11.2017 12:24


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: