CHP HEYETİ, MANİSA’DA EKONOMİK KRİZ İÇİN 13 MADDELİK REÇETE AÇIKLADI
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli’den oluşan CHP heyeti, Manisa’da sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, ekonomik krizden çıkmak için 13 maddelik önerilerini ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttikleri 9 soruyu sundu. Öneriler arasında, “Devlette liyakat sistemi yeniden inşa edilmelidir. Bütçe disiplini sağlanmalıdır. Adaletsiz vergi politikası düzeltilmelidir” ifadeleri yer aldı.
Yayınlanma :
12.09.2018 17:42
Güncelleme :
12.09.2018 17:42


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomik krize ilişkin 81 ilde yaptığı görevlendirmenin ardından Manisa heyeti, dün temaslarda bulundu. Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli, İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, Gençlik Kolları MYK üyesi Cenk Erdöl ile il ve ilçe yöneticilerinden oluşan heyet, sekiz sivil toplum kuruluşunu ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
13 MADDE SUNULDU
Heyet, sırasıyla Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı, Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli, Manisa Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Halim Şener, Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz ve Türkiye Emekliler Derneği Manisa Şube Başkanı Mehmet Akkoyun ile görüşerek, ekonomik krize ilişkin önerilerini sundu, sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını dinledi. CHP heyeti, sivil toplum kuruluşlarına 13 maddelik önerilerini iletti. 13 maddelik öneriler, “Devlette liyakat inşa edilmelidir. Demokrasiye geçilmeli, hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği sağlanmalıdır. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı sağlanmalıdır. Akılcı bir dış kaynak yönetimine geçilmelidir. Dolar esas alınarak yapılan ihaleler süratle Türk Lirası’na dönüştürülmelidir. Kamu İhale Yasası değiştirilmelidir. Sayıştay uluslararası standartlarda denetim yapmalıdır. Bütçe disiplini sağlanmalıdır. Dış politika 180 derece değişmelidir. Geleceğimizi ipotek altına alan kontrolsüz borçlanmalardan kaçınılmalıdır. Adaletsiz vergi politikası düzeltilmelidir. Üretimi önceleyen bir planlama ve teşvik politikası yaşama geçirilmelidir. Türkiye israftan kaçınmalı, tasarruf yapmalıdır” biçiminde sıralandı.
DOKUZ SORU YÖNELTİLDİ
Heyet, temasları sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da 9 soru yöneltti. Heyet, “Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle. Tarım ürünlerini ithal et diyen dış güçler miydi? Yandaşlarına Türkiye'nin en büyük ihalelerini dolar endeksli verdin. Daha çok kazansınlar diyen dış güçler miydi? Yandaşlarına dolarla gelir garantisi ver diyen dış güçler miydi? Yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerine devleti kefil et diyen dış güçler miydi? Dövizle borçlanmalarına izin ver diyen dış güçler miydi? Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim et diyen dış güçler miydi? Borç alan emir alır diyordun, memleketi bu hale getirmek için emir veren dış güçleri açıklayacak mısın? 'Borç alan emir alır' diyordun. Borç almak için Katar'ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın. Şimdi Katar'dan mı emir alacaksın?” sorularını sordu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: