Türkiye’de son yıllarda boşanma oranlarının artması ve aile yapısındaki çözülme, toplumsal tartışmaların merkezinde yer almayı sürdürüyor. Bu konuda dikkat çekici uyarılar yapan Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Millî Gazete Pazar Sohbetleri kapsamında Adnan Öksüz’ün sorularını yanıtladı. Yıldırım, özellikle medya ve dijital platformlar üzerinden yürütülen “kültür savaşına” dikkat çekti.
Televizyon dizileri ve dijital içeriklerin aile yapısını tahrip ettiğini belirten Yıldırım, “Bugün aile en güçlü kalesinden vuruluyor. Sadakat yerine ihanet, helâl yerine kolay kazanç, sabır yerine haz ön plana çıkarılıyor” dedi. Medyanın ahlaki değerleri gözetmeyen yapısının toplumda dejenerasyonu hızlandırdığını ifade eden Yıldırım, RTÜK başta olmak üzere tüm denetim mekanizmalarının daha etkin olması gerektiğini vurguladı.
Gençlerde artan bireysellik ve aileden kopuşu da değerlendiren Yıldırım, modernizmin özgürlüğü yanlış tanımladığına değindi. “Gerçek özgürlük nefsin değil, ruhun özgürlüğüdür” diyen Yıldırım, değer temelli iletişim kurulmadıkça kuşak çatışmasının büyüyeceğini ifade etti.
Boşanmalardaki artışın sebeplerini de sıralayan Din-Bir-Der Genel Başkanı, ekonomik baskılar, sosyal medya etkisi, merhamet ve sabır eksikliğini temel faktörler arasında gördü. “Evlilik bir sözleşme değil, emanet bilincidir” diyerek evlilik öncesi eğitimlerin güçlendirilmesini istedi.
Yıldırım, aile politikalarının yalnızca söylemde kalmaması gerektiğini dile getirerek hükümete şu çağrıyı yaptı:
“Devlet Milli Aile Strateji Belgesi acilen oluşturulmalı. Çocuk ve Aileyi Koruma Yüksek Kurulu kurulmalı. Ev içi emeğin itibarı yeniden sağlanmalı.”
2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesini de değerlendiren Yıldırım, bunun anlamlı bir adım olduğunu ancak mutlaka sahaya yansıması gerektiğini belirtti. Batılı toplumların aile yapısını kaybettikleri için ağır bedeller ödediğini ifade eden Yıldırım, “Aileyi güçlendirmek ümmeti yeniden diriltmek demektir” sözleriyle çağrısını yineledi.
Röportaj boyunca sık sık Kur’an ve sünnette aileye verilen öneme atıf yapan Yıldırım, “Aileyi korumak bir vatan görevidir” diyerek tedbir almada geç kalınmaması uyarısında bulundu.
RÖportajın Tamamını Okumak İçin TIKLA
Yorumlar
Kalan Karakter: