Anahtar Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe başkanları istişare toplantısında konuşan İl Başkanı Şakircan Dinç, Manisa’nın temel sorunlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Oreko Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Dinç, özellikle şehirleşme, işsizlik ve otopark sorunlarının kentte giderek büyüdüğünü ifade etti.

Manisa’nın plansız büyüme nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Dinç, kentin Türkiye’de en yanlış kentleşmiş şehirlerden biri olduğunu savundu. Özellikle merkez ilçelerde yaşanan yoğunluk, dar sokaklar ve yetersiz otopark alanlarının günlük yaşamı zorlaştırdığını belirten Dinç, vatandaşların her gün trafik ve park sorunu ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Ekonomik sorunlara da değinen Dinç, Manisa’nın güçlü bir sanayi kenti olmasına rağmen işsizlik oranlarının arttığını ifade etti. İlçelerden merkeze yaşanan göçün tarımsal üretimi zayıflattığını belirten Dinç, kent merkezinde ise iş bulma sorununun büyüdüğünü vurguladı. Türkiye genelinde yaşanan üretim daralmasının Manisa’yı da etkilediğini kaydeden Dinç, tekstilden otomotive kadar birçok sektörde gerileme yaşandığını dile getirdi.

Sanayi yatırımlarıyla ilgili belirsizliklerin de dikkat çekici olduğunu belirten Dinç, özellikle Manisa’da yapılması planlanan büyük ölçekli yatırımların henüz somut bir aşamaya gelmediğini söyledi. Bu durumun istihdam açısından önemli bir kayıp olduğunu ifade eden Dinç, yeni yatırımların hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Şehir yaşamına dair değerlendirmelerinde sosyal alan eksikliğine de dikkat çeken Dinç, Manisa’da vatandaşların dinlenebileceği, spor yapabileceği ve sosyal vakit geçirebileceği alanların yetersiz olduğunu belirtti. Geçmiş yıllarda yapılan plansız yapılaşmanın bugünkü sorunların temel nedeni olduğunu ifade eden Dinç, yerel yönetimlerin bu konuda daha kapsamlı projeler üretmesi gerektiğini dile getirdi.
Siyaset anlayışına ilişkin de açıklamalarda bulunan Dinç, halkla iç içe bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek, “Vatandaşın yaşadığı sorunları yerinde görmek gerekiyor. Biz sahadayız ve halkın içindeyiz” dedi.
Toplantıda ayrıca Anahtar Parti’nin teşkilatlanma süreci ve saha çalışmaları da ele alındı. Dinç, kısa sürede önemli bir yapılanma gerçekleştirdiklerini belirterek, hem Manisa’da hem Türkiye genelinde güçlü bir teşkilat yapısına ulaştıklarını ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: