Doğa Koleji tarafından Şehzadeler ilçesinde bulunan Taş Fabrika Cafe ve Restaurant’ta tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Doğa Koleji Müdürü Vedat Talan, Medya ve Kurumsal İletişim Müdürü Turgay Türker katıldı.
Doğa Koleji’nin yeni sahibi, metal yapı konutu, Ömer Saçaklıoğlu tarafından 1980 yılında kurulan şirket bünyesinde, inşaat, akaryakıt, enerji, gıda, perakende, avm işletmeciliği ve otelcilik sektörlerinde 20 aktif şirket bulunuyor. İnşaat sektöründe kalite standardını belirleyen, vergi ödülleri, mimari ödüller ve çeşitli kurum ödülleri gibi sayısız başarısı bulunan metal yapı konut’un eğitime verdiği önem ve destek Doğa Koleji’nin lider konumunu koruyarak daha üst noktalara taşıyor. Doğa Koleji, klasik ezberci eğitim kalıplarını yıkarak eğitime getirdiği yenilikçi yaklaşımla tanınıyor.
Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, öğrencilerilerinin her yıl TEOG, YGS/LYS sınavlarında Türkiye çapında başarılara imza attığını kaydederek, “ öğrencilerimiz uluslararası çapta ödüller kazanıyor. Bu sene Teog’da yaklaşık 500 öğrencimiz tüm sorulara doğru yanıt verdi. doğa koleji, ortaokulda öğrenci merkezli soes, lisede t-mba gibi özgün ve modern eğitim modelleri, dünya standartlarındaki eğitim teknolojileri, akademik ve sportif başarıları, konsept okulları, uluslararası vizyonuyla türk eğitim sistemine pek çok ilki getirmeye devam ediyor. her biri alanında deneyimli, başarısını kanıtlamış isimlerden oluşan ekibimizle önümüzdeki 3 yılın hedeflerini belirleyerek yol haritamızı oluşturmuş durumdayız. Bundan sonraki hedeflerimiz; akademik başarılarımızı ve yabancı dil eğitimindeki başarımızı daha da ön plana çıkartmak.”dedi.
DOĞA’DA BURSLULUK
Ülkemizin başarılı çocuklarına el uzatmanın en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanıyoruz diyen lüle, “ bu amaçla, her yıl düzenlediğimiz bursluluk sınavlarıyla, kurum olarak başarılı olan ancak özel okula gidecek maddi imkanı bulunmayan çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz. türkiye’nin en çok burs veren özel okuluyuz.Başarılı öğrencilerin en iyi eğitimi görmesi için bulunduğumuz her il ve ilçede en iyi öğretmen ve yöneticilerle çalışıyoruz. Her öğrenciye başarısı ölçüsünde yüzde 100’e varan oranlarda burs veriyoruz. Bu yıl ocak ayında düzenlediğimiz bursluluk sınavına 10 günde 103 bin gibi rekor bir başvuru aldık. Türkiye’nin en çok burs veren özel okuluyuz.”diye konuştu.
MANİSA DOĞA KOLEJİ’NDE ROBOTİK VE KODLAMA
Robotik ve kodlama dersleri ile öğrencileri dijital becerilerle donatılarak yetiştirmeyi hedeflendiğini anlatan lüle, “ oynayarak öğretmek amaçlı öğrencilerin, hayal etme, tasarlama ve üretme becerileri geliştiriliyor. Dijital ortamda iletişim kurabilen, bilgiyi kullanırken eleştirebilen, üretip tüketebilen, dijital ortamdan eğitim alabilen ve bu davranışları yaparken etik kurallarına uyan, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetişiyor.”ifadelerini kullandı.
Manisa doğa kolejinin 2011-2012 eğitim yılından itibaren hizmet verdiğini ifade eden lüle,“ Her yaş kademesinde kişiselleştirilmiş, özgün eğitim temelinde; öğrencilerine her türlü fiziksel altyapıyı ve teknolojiyi sunan, öğrencilerinin sosyal, sportif, kültürel ve psikolojik olarak doğru gelişimine katkı sağlayan Manisa kampüsü, doğa bayrağını Manisa’da dalgalandırıyor. Manisa kampüsü, 16.500 m² alanda; 2.300 m² alana kurulu olan okul binasına ve 6489 m² kapalı alana sahiptir. kampüs bahçesinde yarı olimpik bir yüzme havuzu ve yazlık kantin mevcut. tam donanımlı fizik, kimya, biyoloji, fen bilgisi ve bilgisayar laboratuvarları, ilkokul, ortaokul ve lise sinevizyon salonları, ingilizce aktivite odası, tv-video salonları, resim atölyesi, müzik salonu, jimnastik salonu, satranç sınıfı, tarih, coğrafya, sosyal bilgiler derslikleri, spor tesisleri, (spor salonu, açık yüzme havuzu, 2 adet basketbol sahası, futbol / voleybol sahası) konferans salonu, hayvanat bahçesi ve sağlık odası yer almaktadır. 24 kişilik geniş ve modern sınıflarda eğitim gören Manisa doğa öğrencileri, tarih, coğrafya ve sosyal bilgiler derslerini bu dersler için özel olarak hazırlanmış sınıflarda işliyorlar. görsel-işitsel destekli diğer laboratuvar, atölye ve salonlardan da devamlı yararlanılmaktadır.”şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: