Efes Selçuk Belediyesi’nin, Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlediği “Ataya Saygı Satranç Turnuvası”, 10 Kasım Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde başladı.
Turnuvaya, Efes Selçuk’un yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden gelen 145 çocuk sporcu katıldı.
İki gün sürecek turnuvada; 8 yaş ve altı kategorisinde 34, 10 yaş ve altı kategorisinde 42, 14 yaş ve altı kategorisinde 39 ve Açık kategoride 30 sporcu kıyasıya mücadele etti.
Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Gökalp Erhan Güzel, sosyal ve kültürel belediyeciliğin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel’in vizyonlarından biri, eğitime ve sanata dayalı bir belediyeciliktir. Toplumu eğitimle, sporla ve kültürle beslemek gerekir. Bu nedenle yaptığımız faaliyetlerden büyük gurur duyuyoruz. Turnuvaya katılan tüm çocuklar bizim gözümüzde birincidir.”
10 Kasım’a özel düzenlenen etkinlikte konuşan Güzel, Atatürk’ün mirasına sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı:
“Atatürk’ün ölüm yıl dönümü yas tutma değil, fikirlerini yeniden hatırlama ve içselleştirme günüdür. Cumhuriyet’in anlamını, kadınların ve çocukların kazandığı hakların değerini unutmamalıyız.”
Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Abuzer Altıntaş ise, Atatürk’ün spora verdiği değeri hatırlatarak genç sporculara seslendi:
“Atamızın ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü unutmayın. Sizler, bu mirası ileriye taşıyacak nesiller olacaksınız.”
Turnuvaya Türkiye’nin birçok ilinden aileler katıldı. Kayseri’den gelen Hilal Örten, iki kızının turnuvaya katılımı için Efes Selçuk’a geldiklerini belirterek organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Final günü olan 12 Kasım Çarşamba günü, birinciye 2.500 TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye ise 1.000 TL tutarında hediye çeki verilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: