Ege Üniversitesi’nde rektörlük görevinde devir teslim gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili hükümleri uyarınca Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Musa Alcı, düzenlenen törenle görevi 2017’den bu yana rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Necdet Budak’tan teslim aldı. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından üniversite rektörlük binasında sade bir devir teslim programı yapıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür etti. Alcı, Ege Üniversitesi’nin hem Ege Bölgesi’nin ilk üniversitesi hem de Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olduğuna dikkat çekerek, bu yıl 70’inci kuruluş yılını kutlayan Ege Üniversitesi’nin bugüne kadar pek çok alanda öncü rol üstlendiğini vurguladı.
Prof. Dr. Musa Alcı, konuşmasında önceki dönem rektörlerinin üniversitenin kurumsal hafızasına ve gelişimine sunduğu katkıları hatırlatarak, “Kurucu rektörümüzden başlayarak Ege Üniversitesi’nde görev yapan tüm rektörlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hayatta olan hocalarımıza teşekkür ediyor, vefat edenleri rahmetle anıyorum. Üniversitemizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.” ifadelerini kullandı. Yeni rektör, tüm akademik ve idari personel ile öğrencilerle birlikte katılımcı, şeffaf ve kalite odaklı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini dile getirdi.
Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevini yeni rektöre devreden Prof. Dr. Necdet Budak ise yaklaşık sekiz yıla yaklaşan görev süresine ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı. Budak, 17 Ekim 2017 tarihinden bu yana sürdürdüğü rektörlük döneminde üniversitenin kalite ve akreditasyon süreçlerinde önemli mesafeler aldığını, Ege Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından beş yıl süreyle “tam akreditasyon” almaya hak kazanan ilk üniversite olduğunu hatırlattı. Budak, kendisini bu göreve atayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, görevi devralan Prof. Dr. Musa Alcı’ya yeni dönemde başarılar diledi.
Ege Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Musa Alcı’nın akademik geçmişi de törende konuşulan başlıklar arasında yer aldı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde tamamlayan Alcı, doktora derecesini Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde aldı. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Devreler ve Sistemler Anabilim Dalı’nda 2000 yılında doktor öğretim üyesi olarak göreve başlayan Musa Alcı, 2010’da doçent, 2016’da ise profesörlük unvanını aldı.
Prof. Dr. Alcı, Ege Üniversitesi bünyesinde çeşitli idari görevler de yürüttü. Bölüm başkanlığı ve anabilim dalı başkanlığı görevlerinin yanı sıra yüksek lisans programlarının yürütülmesinde sorumluluk üstlenen Alcı, sistem tanılama, yapay zeka, bilgisayarda öğrenme, örüntü tanıma, modelleme ve kontrol gibi alanlarda çalışmalar yaptı; çok sayıda ulusal ve uluslararası yayına imza attı.
Yeni dönemde Ege Üniversitesi yönetiminin öncelikleri arasında, araştırma üniversitesi kimliğinin güçlendirilmesi, akredite program sayısının artırılması, öğrenci odaklı hizmetlerin geliştirilmesi ve üniversite–şehir iş birliğinin daha da yoğunlaştırılması bekleniyor. Ege Üniversitesi’nde son yıllarda akreditasyon ve kalite süreçlerinde yakalanan ivmenin, Prof. Dr. Musa Alcı’nın rektörlüğü döneminde de devam etmesi hedefleniyor.
Devir teslim töreni, Prof. Dr. Necdet Budak’ın yeni rektöre çiçek takdim etmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Akademik ve idari personelin katıldığı programda, Ege Üniversitesi’nin 70’inci yılında rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Musa Alcı’ya görevinde başarı dilekleri iletildi. Üniversite yönetimi, yeni dönemde de bilimsel üretim, nitelikli eğitim ve topluma hizmet alanlarında çalışmaların aralıksız süreceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: