Gelecek Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programında, hem Türkiye’nin mevcut siyasi ve ekonomik durumu hem de Manisa’ya ilişkin başlıklar kapsamlı şekilde değerlendirildi. Programa Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Yaşar Artar ile TBMM Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ’ın yanı sıra parti yöneticileri, teşkilat üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Yaşar Artar, dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek Türkiye’nin bu süreçte güçlü kalabilmesinin yalnızca ekonomik göstergelerle değil, adalet, liyakat ve toplumsal huzurla mümkün olabileceğini ifade etti. TBMM Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ’ın konuşmasında özellikle liyakat ve ehliyet konusuna vurgu yaptı. Türkiye’de bireylerin kökenine ya da geçmişine bakılmaksızın fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini belirten Özdağ, sistem içerisinde muhalif kesimlerin yeterince temsil edilmediğini savundu.

Özdağ, “Yükselişimizi belirleyecek olan tek güç liyakat ve ehliyet olmalıdır” ifadelerini kullandı.Vatandaşların öncelikli gündeminin geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısı olduğuna dikkat çeken Artar, siyasetin bu gerçeklerden kopmadan yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Dış politikada ise daha dengeli ve öngörülebilir bir yaklaşımın önemine işaret etti.
Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ise konuşmasında özellikle liyakat ve ehliyet konusuna vurgu yaptı. Türkiye’de bireylerin kökenine ya da geçmişine bakılmaksızın fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini belirten Özdağ, sistem içerisinde muhalif kesimlerin yeterince temsil edilmediğini savundu. Özdağ, “Yükselişimizi belirleyecek olan tek güç liyakat ve ehliyet olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Parlamentodaki çalışmalara da değinen Özdağ, Gelecek Partisi’nin yer aldığı grubun yasama faaliyetlerine aktif şekilde katıldığını belirterek muhalefetin Meclis çalışmalarına daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini dile getirdi. Seçim tartışmalarına da değinen Özdağ, seçimlerin planlanan tarihte yapılması gerektiğini savunarak erken seçim ihtimaline karşı olduklarını ifade etti.

Dış politika başlığında da değerlendirmelerde bulunan Özdağ, Türkiye’nin daha bağımsız bir çizgi izlemesi gerektiğini belirterek uluslararası ilişkilerde daha güçlü ve belirleyici bir aktör olunması gerektiğini söyledi.
Programda Manisa’ya ilişkin soruları da yanıtlayan Özdağ, kentteki yatırımlar, altyapı projeleri ve tarımsal sorunlara dikkat çekti. Gediz Havzası’ndaki taşkın riskleri ve su yönetimi konularının önemine değinen Özdağ, bazı projelerin tamamlanmadığını ifade etti. Manisa’nın hak ettiği yatırımları alamadığını savunan Özdağ, “Manisa sahipsiz değil” diyerek önümüzdeki süreçte kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: