2 altın kazandı şimdiki hedef Avrupa Şampiyonası
Genç Kızılay Manisa İl Başkanı olarak görev yapan ve Slovakya’nın Bratislava kentinde düzenlenen Slovakia Aerobic Open Turnuvasında büyükler Çiftler ve Gruplar kategorisinde 2 altın madalya kazanan Nihatcan Gül, 17-19 Eylül’de İtalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi. Gül, en iyi cimnastikçilerin yarışacağı şampiyonada finale kalıp madalya almak istediğini açıkladı.
20-22 Ağustos tarihleri arasında Slovakya’nın Bratislava kentinde düzenlenen Slovakia Aerobic Open Turnuvasında büyükler (senior) Çiftler ve Gruplar kategorisinde yarışan Genç Kızılay Manisa İl Başkanı Nihatcan Gül iki Altın madalya kazanarak Manisa’nın gururu oldu. 12 ülkenin katıldığı turnuvada, yetişkin kategorisinde Nihatcan Gül, Çiftte Ankara’dan Nazlı Özgör ile altın madalya sahibi olurken, Ahmet Çoru, Erkut Ergin ve Metehan Özsoy’un da katılımıyla 5 kişilik grupla da, altın madalya kazanarak Manisa’yı gururlandırdı. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ve Aerobik Jimnastik Komite Başkanı Bahadır Uygur’a teşekkürlerini ileten Genç Kızılay Manisa İl Başkanı Nihatcan Gül turnuvada en yüksek puanı alan takım olduklarını anlattı ve hedeflerinden bahsetti.
ÇOCUK CİMNASTİK ANTRENÖRLÜĞÜ YAPIYOR
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu’ndan mezun olan Nihatcan Gül, “Genç Kızılay Başkanı olarak görevime devam ediyorum. Aynı zamanda çocuk cimnastik antrenörlüğü yapıyorum. Manisa’da 3-12 yaş arası çocukları çalıştırıyoruz. Aerobik Cimnastik açık turnuvasında 2 altın madalya aldım. Gruplarda 5 kişi yarıştık. Orada turnuvanın en yüksek puanını alarak birinci olduk” dedi.
İTALYA’DA ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ
17-19 Eylül tarihlerinde İtalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına katılacaklarını kaydeden Gül, burada çiftler ve grup kategorisinde yarışacaklarını belirtti. Elemeleri geçip finale kalmak istediklerini açıklayan Gül, “Finalde de madalya alırsak çok güzel olur. Çünkü Avrupa Şampiyonası biraz stresli bir ortam. Avrupa ve Dünya şampiyonaları en yüksek turnuvalardır. En iyi cimnastikçiler yer alıyor. Onların arasında en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek istiyoruz” diye konuştu
DEVAMLILIK İSTEYEN BİR SPOR
Cimnastik sporunun devamlılık istediğini kaydeden Gül, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için her zaman çalışmak gerektiğini söyledi.
KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ OLMAK GÜZEL
Milli sporculuğun yanında Kızılay gönüllüsü olmanın gururunu yaşadığını belirten Gül, “Sadece sporcu olarak görev yapmıyoruz. Kızılay’da da görev yapıyorum. Aslında insanlığın öyle bir görevi var o da iyilik. Kızılay olarak iyilik için çeşitli etkinliklere imza atıyoruz. Sporculuğun yanında insaniyette olayın içinde. Kızılay’ın gönüllüsü olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi. CÜNEYT HASÇELİK
Yorumlar
Kalan Karakter: