BIST100 endeksi dün günü, %1,06 oranında kazançla 1.180,02 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 1.165,83- 1.184,61 aralığında gerçekleşirken, Bankacılık endeksi %0,18, Sınai endeks ise %1,25 oranında artışlarla günü tamamladılar. Küresel piyasalarda dün seçim sonuçları ile ilgili beklentiler pay piyasalarındaki risk iştahını artırmaya devam etti. Küresel piyasalar Biden’ın başkanlığı ve Cumhuriyetçilerin Senatoyu kazanacağı senaryosunu fiyatladı. ABD'den gelen Tarım Dışı İş Gücü Verimliliği verisi, 3. çeyrekte %4,9 artarken, Birim Emek Maliyeti %8,9'luk azalış kaydetti. Haftalık işsizlik başvuruları verisi ise 751 bine geriledi. Beklentilerin üzerinde seyreden verinin, 732 bin olması tahmin ediliyordu. Fed, beklentilere paralel olarak federal fonlama faizlerinde değişikliğe gitmeyerek %0-0,25 hedef bandında bıraktı. Fed varlık alım programında da herhangi bir değişikliğe gitmedi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Powell, son zamanlardaki koronavirüs vakalarındaki artışın endişe verici olduğunu belirtti. İngiltere Merkez Bankası ise politika faizini sabit tutarken varlık alım programını 745mlr GBP’undan 895mlr GBP’una çıkardı. Beklenti bankanın politika faizini %0,1 düzeyinde tutacağı, varlık alım programını ise 845mlr GBP’una çıkaracağı yönündeydi. Bankanın açıklamasında salgının İngiltere ekonomisini 4. çeyrekte daralmaya iteceği belirtildi. 2020'nin tamamında daralmanın %11 olacağını öngörüldü.
Bugün ABD seçim sonuçları ile ilgili haber akışları izlenmeye devam edecek ek olarak ABD Tarım Dışı İstihdam verisi piyasaların odağında olacak. Bu sabah seçim belirsizliği ile birlikte Asya piyasaları karışık bir görünüm sergilerken ABD vadelileri satıcılı seyrediyor. Borsa İstanbul’un küresel piyasalardaki negatif havaya paralel olarak satıcılı başlamasını beklemekteyiz.
Veri gündemi: Bugün, Almanya’dan sanayi üretimi, ABD’den Tarım Dışı İstihdam ve yurtiçinden hazine nakit dengesi verilerini takip edeceğiz.
Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı
Yorumlar
Kalan Karakter: