İkili Test Neden Önemli?
Gebelik süresi boyunca anne ve bebek için yapılan bir takım önemli testler olduğunu ifade eden Türkiye’nin en başarılı Marmara Bölgesinin en çok sevilen ve tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, İkili Tarama Testi de, anne karnındayken fetüs için yapılan ve bazı anormallikleri tespit edilmesini sağlayan önemli testlerden olduğunu 1. Trimester Tarama Testi, 11-14 hafta Tarama Testi veya Down Sendromu Testi olarak bilindiğini söyledi.
Yayınlanma :
13.09.2018 13:57
Güncelleme :
13.09.2018 14:01


“UYGUN ŞEKİLDE YÖNLENDİRECEKTİR”
Op. Doç. Dr. Çetinkaya, sözlerine şöyle devam etti “Analizdeki riskin yüksek çıkması halinde bazı kombine testler, Amniyosentez ve Prenatal DNA Genetik Testler önerilmektedir. Hekiminiz ultrason bulgularınızı ve test sonuçlarınızı kombine olarak değerlendirerek ve sizi en uygun şekilde yönlendirecektir. Genellikle İleri Anne Yaşı (37 yaş ve üzeri) gebeliklerinde, ailelerinde doğuştan sakatlık ve genetik hastalık olanlarda, Down Sendromu öyküsü olanlarda, akraba evliliklerinde, tüp bebek ve diğer yöntemlerle gebe kalanlarda, düşük ve ölü bebek doğumu gerçekleştirenlerde anomalili bebek doğurma oranı yüksek olduğundan bu testlerin önemi daha da artmaktadır. İkili Test, bebeğinizin cinsiyeti ya da diğer hastalıkları ile ilgili bilgi vermemektedir. Aynı zamanda bu testler tedavi edici ve Down Sendromunun oluşmasını engelleyici testler değildir. Down Sendromu genellikle ölümcül bir hastalık değildir. Hastalıktan ziyade kromozom fazlalığıdır. Bu konuda anne – baba adaylarının kendilerinin karar verebileceği bir konudur. Hekimler bu konuda sizlere detaylı bilgi verir, kararı yine size bırakır. Bu konuda cevap arayan ailelerin öncelikle Down Sendromlu insanların özelliklerini ve nasıl daha iyi bir yaşam sağlayabileceklerini çok iyi bilmeleri gerekmektedir.” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: