Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla 23 Nisan ilkokulu yaya okul geçidinde gerçekleşen etkinliğe katıldı, öğrenci yaya geçidini kırmızıya boyadı. Kaymakam Kantay, “Bu proje sayesinde can kayıplarının önüne geçileceğine inanıyorum. Birçok çocuğun, yaşlının, gencin, engelli vatandaşın bu proje sayesinde hayatta kalacağını düşünüyorum” dedi.
İçişleri Bakanlığı tarafından “Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması kapsamında Manisa’nın Yunusemre ilçesi 23 Nisan ilkokulu yaya okul geçidi Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay tarafından kırmızıya boyandı. Yunusemre ilçesinde gerçekleşen etkinliğe Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Kuzu, Yunusemre ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Levent Tokay, Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Yunusemre ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Üçler Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay öğrenci yaya geçidini kırmızı ile boyadı. Etkinliğe katılan öğrencilere broşür ve düdük dağıtıldı.
YAYA UYGULAMASI ÜLKEMİZDE KABUL GÖRDÜ
Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Önceki yıllarda başlayan önce yaya uygulaması ülkemizde gerçekten kabul gördü. Sadece yayalar tarafından değil, araç sürücüleri tarafından isabetli bir karar olduğu teyit ediliyor. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beyin öncülüğünde biz bu uygulamaya birkaç yıldır devam ediyoruz. Bu proje sayesinde can kayıplarının önüne geçileceğine inanıyorum. Birçok çocuğun, yaşlının, gencin, engelli vatandaşın bu proje sayesinde hayatta kalacağını düşünüyorum. Bizde ekip arkadaşlarımızla bugün buraya geldik. Yunusemre Belediyesine ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geceden çalışmalar başladı. Bu projede görev alan değerli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Okullar başta olmak üzere tüm ülkeye bu projenin yayılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. NURAN ERTAŞ
Yorumlar
Kalan Karakter: