İSO 500 araştırmasında Manisa’da faaliyet gösteren 35 firma Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa’nın üretim, yatırım ve ihracattaki güçlü konumuna dikkat çekti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2025” araştırmasında Manisa, sanayi gücünü bir kez daha ortaya koydu. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı merkezi Manisa’da bulunan 12 firma ile kentte üretim yapan ancak merkezleri farklı şehirlerde yer alan 23 firma olmak üzere toplam 35 şirket, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldı.
Türkiye sanayisinin en prestijli araştırmaları arasında gösterilen İSO 500 sonuçları, Manisa’nın üretim, yatırım, ihracat ve istihdam alanlarındaki güçlü konumunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Manisa Sanayide Gücünü Koruyor
İSO verilerine göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun üretimden satışları 2025 yılında bir önceki yıla göre yüzde 28 artarak 11 trilyon 118 milyar liraya ulaştı. Reel bazda ise yüzde 2,1’lik büyüme gerçekleşti.
Küresel ekonomik belirsizlikler, artan maliyetler ve finansmana erişimde yaşanan zorluklara rağmen Türk sanayisinin üretim gücünü koruduğuna dikkat çekilen araştırmada, Manisa’nın da beyaz eşya, otomotiv, enerji, gıda, makine ve ambalaj gibi birçok sektörde önemli bir üretim merkezi olmayı sürdürdüğü vurgulandı.
Başkan Yılmaz: “Manisa Üretimin ve Yatırımın Merkezi”
İSO 500 sonuçlarını değerlendiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, elde edilen başarının Manisa’nın üretim kültürünün ve sanayi vizyonunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
Yılmaz, “Merkezi ilimizde bulunan 12 firmamızın yanı sıra bölgemizde üretim yapan 23 firmamızın daha listede yer almasıyla toplam 35 firmamız Türkiye’nin sanayi devleri arasına girmiştir. Bu tablo, Manisa’nın üretim gücünü, yatırım cazibesini ve sanayideki stratejik konumunu açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.
Manisa’nın organize sanayi bölgeleri, güçlü lojistik altyapısı ve nitelikli iş gücüyle yatırımcıların tercih ettiği şehirlerden biri olduğunu belirten Yılmaz, üretim yapan, ihracat gerçekleştiren ve istihdam sağlayan tüm firmalara teşekkür etti.
İlk 100’de 10 Firma Yer Aldı
İSO 500 araştırmasında Manisa adına dikkat çeken bir diğer başarı ise ilk 100 ve ilk 200 sıralamalarındaki firma sayıları oldu.
İSO 500 Verileriyle Manisa
- Toplam firma sayısı: 35
- Merkezi Manisa’da bulunan firma sayısı: 12
- Merkezi farklı illerde olup Manisa’da üretim yapan firma sayısı: 23
- İlk 100’de yer alan firma sayısı: 10
- İlk 200’de yer alan firma sayısı: 18
Manisa Ekonomisine Güç Katıyorlar
Listede yer alan firmalar; beyaz eşya, otomotiv yan sanayi, enerji, gıda, ambalaj, cam, döküm ve makine sektörlerinde faaliyet gösterirken, üretim hacimleri, ihracat performansları ve sağladıkları istihdamla hem Manisa hem de Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor.
Başkan Mehmet Yılmaz, “Üretimin, istihdamın ve ihracatın gerçek kahramanları olan tüm firmalarımızı gönülden kutluyorum. Başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Üreten Manisa, büyüyen Türkiye demektir” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: