Yaptığı çalışmalarda Engellilere ve Kadınlara her platformda pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştıklarını belirten Şehzadeler Belediyesi, engelli kadınlar için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği arasında düzenlenen engelli kadınlara öncelikli uygulamalı girişimcilik kursu protokolü imzalandı. Gerçekleşen protokol gereği, yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan kadınlar için girişimcilik kursları düzenlenecek.
Engelli kadınların iş gücüne kazandırılmasını sağlayacaklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler “Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak yapmış olduğumuz bu ortak projemiz ile engelli kadınlarımızın iş hayatına katılmalarını sağlamış olacağız. Bu girişimcilik kurslarımız için başvuralar 25 Ocak tarihinde son bulacaktır. Başvurmak isteyen en az ilkokulu mezunu engelli kadınlarımız başvurularını nüfus cüzdan fotokopileri ile birlikte Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine yapmaları gerekmektedir.” Dedi.
Yine 25 Ocak saat 10.00´ da başvurusu kabul edilenler için Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği binasında mülakatlar yapılacağını sözlerine ekleyen Songüler; “Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliğinde engelli kadınlara yönelik düzenlediğimiz bu projemizde öncelikli hedefimiz engelli kadınların istihdamının korunması arttırılması ve geliştirilmesidir. Bu eğitimlerden başarılı olan engelli kadınlar KOSGEB´ in yeni girişimci desteği ile Engellilerin işlerini korumalarına yönelik hibe destek projelerine başvurabilecekler ve kendi işlerini kurma imkânına kavuşacaklar. Bu projemizde yeteri sayıda engelli kadınlarımızın başvurmaması halinde girişimcilik fikri olan diğer kadınlarımızda başvurabilecekler” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: