Turgutlu Belediyesi, ilçedeki kültür ve sanat faaliyetlerini çocuklarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen çocuk oyunu “Kral Çıplak”, Turgutlu’da minik izleyicilerle bir araya gelecek. Hem eğitici hem de eğlendirici içeriğiyle bilinen oyun, 22 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’te Ekrem Gürel Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
“Kral Çıplak”, klasik bir masalın sahneye uyarlanmış halini çocuklarla buluşturarak doğruluk, cesaret ve dürüstlük gibi evrensel değerleri eğlenceli bir dille aktarmayı amaçlıyor. Çocukların sanatsal etkinliklerle daha fazla vakit geçirmesini hedefleyen Turgutlu Belediyesi, etkinliğin tamamen ücretsiz olacağını duyurdu. Böylece her çocuğun tiyatro kültürüyle buluşması için fırsat sunulmuş olacak.
Etkinliğe katılmak isteyen aileler ve çocuklar için ulaşım kolaylığı da sağlanacak. Turgutlu Belediyesi hizmet binası önünden saat 12.00’de ücretsiz servis kaldırılacak. Belediye birimleri, servis organizasyonunu çocuk güvenliği ön planda olacak şekilde planladı. Servis kalkış noktası, ailelerin kolayca ulaşabileceği bir konumda belirlendi.
Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz, kültürel etkinliklerin çocukların gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu belirterek tüm ailelere davette bulundu. Maliz, “Çocuklarımızın sanata erişimini artırmak, kültürel faaliyetleri onlar için daha ulaşılabilir hale getirmek bizim en önemli sorumluluklarımızdan biri. Bu tür etkinliklerle hem eğlendiren hem de düşündüren bir ortam yaratıyoruz. Tüm çocuklarımızı ve ailelerimizi bu güzel oyuna davet ediyoruz” dedi.
Turgutlu Belediyesi’nin yıl boyunca sürdürdüğü kültür-sanat faaliyetleri kapsamında çeşitli tiyatro, atölye ve etkinliklerin devam edeceği bildirildi. “Kral Çıplak” oyunu ise bu etkinlik dizisinin en çok ilgi görmesi beklenen programlarından biri olarak dikkat çekiyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: