İMO Manisa Şubesi tarafından düzenlenen Kentsel Altyapı Çalıştayı'nda Havza ve İçme Suyu Yönetim Planı konusunda sunum yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Salih Bilgin Akman, küresel ölçekte herkese yetecek kadar kaynak bulunmasına rağmen iyi ve sürdürülebilir bir yönetim politikası benimsenmediği için geleceğe ilişkin tehditlerin ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti.
İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi tarafından düzenlenen Kentsel Altyapı Çalıştayında Havza ve İçme Suyu Yönetim Planı konusunda bir sunum yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Salih Bilgin Akman Türkiye'de 25 farklı su havzasının bulunduğunu ifade ederek, her birinin havza planının yapılıp su varlığının sürdürülebilir yöntemlerle kamu yararına kullanılmasının temini konusunda tüm sivil toplum kuruluşlarının özellikle inşat mühendislerinin detaylı bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi. Akman, havza yönetimlerinde etkin bir şekilde görev almasının gelecek kuşaklara olan bir sorumluluk olduğunu da vurgu yaptı.
Türkiye'de kullanılan suyun yüzde 60'ından fazlasının tarımda kullanıldığını belirten Akman, "Suyu biz optimal değerlerde ekonomik olarak kullanamazsak tarımda suyu veremeyiz. Çünkü tarımı modernize etmemiz lazım. Damlama sulama sistemlerini geliştirmemiz lazım. İçme kullanma suyumuz olmazsa olmazımızdır. Eğer bir kente sağlıklı içme suyunu vermiyorsak o zaman sıkıntı olur." dedi.
Sunumun ardından İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe Akman'a plaket takdim ederek sunumundan dolayı teşekkür etti.
Küresel su kaynakları yeterli ama yönetilemiyor
İMO Manisa Şubesi tarafından düzenlenen Kentsel Altyapı Çalıştayı'nda Havza ve İçme Suyu Yönetim Planı konusunda sunum yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Salih Bilgin Akman, küresel...
Yayınlanma :
01.10.2017 10:43
Güncelleme :
01.10.2017 11:05


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: