Şehzadeler İlçesi İstiklal ilkokulunda Temel Bilgisayar, Temel İngilizce, Çocuğumla Satranç Öğreniyorum ve Birinci Kademe Okuma Yazma Kursu kursiyerleri saat 11.30´da düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Toplamda 46 kursiyere sertifikalarını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik takdim etti. Törene, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, İstiklal İlkokulu Müdürü Gürsel Saka, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
“TOPLAMDA YETİŞKİNLERE 5 KURS AÇTIK”
Okul bahçesinde düzenlenen törende Gürsel Saka bir konuşma yaptı. Saka konuşmasında şunları söyledi:
“Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yıl boyunca düzenlediğimiz yetişkin kurslarının toplu sertifika dağıtım törenini yapmak için bugün burada toplandık. 2016-2017 Eğitim- Öğretim yılında okulumuzda toplam da 5 tane kurs düzenledik. Bu kurslar, Temel Bilgisayar, Temel İngilizce, Çocuğumla satranç Öğreniyorum Kursu, Birinci Kademe Okuma Yazma kursu. Bu kursların 4 tanesi sona erdi, bir tanesi hala devam ediyor. Dört kursun toplamında 46 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Ve 46 kursiyere törenle sertifikalarını vereceğiz. “
“ÇOK ŞÜKÜR BU HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK”
Okulumuzun kapısını yetişkinlere açmak geçen yıldan beri hedefimizdi diyen Saka,
“ Biz yılın başından bu yana çalıştık. Çok şükür bu hedeflerimize ulaştık. Hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Hedeflere ulaşmamamızda bizlere yardımcı olan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi.
“BELKİ DE TÜRKİYE´DE HİÇ DÜZENLENMEYEN BİR KURS”
Çocuğumla Satranç Öğreniyorum kursunun farklılığını vurgulayan Saka,
“Belki de Türkiye´de hiç düzenlenmeyen bir kurstu. Okuldaki öğrenci ve velisi beraber bu kursa katıldı. Birlikte öğrendiler satrancı. Birbirlerine rakip oldular. Değişik bir kurs oldu. Güzel Olumlu tepkiler aldık.” diye ifade etti.
“YETİŞKİNLERİMİZİN EĞİTİMLERİNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ”
Önümüzdeki yıl kursların hem sayısını artırmak, hem de kursiyer sayısını artırmak hedefinde olduklarını belirten Saka,
“ Bu hedef doğrultusunda biz her yıl yerine koyarak devam etmek istiyoruz. İstiklal İlkokulu´nun kayıt alanında olan gerek velimiz gerekse diğer yetişkinlerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Şehzadeler Halk Eğitim Merkeziyle görüşmelerimiz bu yönde. Biz İstiklal İlkokulu´nu sanki halk eğitim merkezinin bir şubesiymiş gibi yani bu bölgedeki şubesiymiş gibi değerlendirmek istiyoruz. Çalışmalarımız o yönde.” diye konuştu.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de program kapsamında bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında,
“İNANCIMIZ BEŞİKTEN MEZARA KADAR ÖĞRENMEYİ EMREDİYOR”
“Öğrenmenin yaşı yoktur sizleri kutluyorum ve tebrik ediyorum. Bizim inancımız her yaşta beşikten mezara kadar öğrenmeyi ilim talep etmeyi emrediyor. Öylesine yüce bir dinin mensuplarıyız ki; kitabımızın ilk emri okudur. Sizlerde bu nokta da bu yaşta demeden bu kurslara katılmışsınız, hepinizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Bu herkese de örnek olmalı, öğrenme hayat boyu devam eden bir süreçtir. Ben üniversiteyi bitireli her şeyi öğrendim, bundan sonra artık benim okumama araştırmama gerek yok diyenler geride kalırlar. Çünkü her yeni gün yeni bilgilere ulaşmayı gerektirir. Her yeni gün yeni sorunlar, problemler ortaya çıkabilir. Ve bu yeni çıkan sorunların çözümü içinde sizin yeni kaynaklara ulaşmanız gerekir ki bu sıkıntıları aşıp hayatı daha da kolaylaştırabilesiniz. Bu nokta da hayat boyunca öğrenme devam eder. Biz okulumuzun her zaman yanında olduk. Herkesi kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: