Magider'den "Rekabet stratejileri" semineri
Magider (Manisa Girişimciler Derneği) ticari faaliyetlerini sürdüren üyeleri için "Durgun zamanların rekabet stratejileri" konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak katılan...
Yayınlanma :
08.02.2018 15:45
Güncelleme :
08.02.2018 15:45


Magider'in düzenlediği "Durgun zamanların rekabet stratejileri" seminerinde konuşan işletme mühendisi Özgür Eyiol, firmaların farklılaşma yoluyla rekabet üstünlüğü kazanmaları, müşterileri analiz ederek inovasyon alternatifleri geliştirmelerini, hayata geçirilen inovasyonlarla firmanın farklılaşmasına ve sonuçta sürdürülebilir rekabet üstünlüğü kazanması gerektiğine dikkat çekti.
Firmaların geleneksellikten çıkmaları gerektiği vurgusunu da yapan Eyiol, rekabetin rakiplere bakılmaksızın yapılması gerektiğini anlattı. Yapılan en büyük hatanın rakiplerle aynılaşmak olduğunu söyleyen Eyiol, rekabet üstü pazarlama stratejisinin tek yolunun müşterilerin gizli kalmış beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik yapılması gerektiğinin altını çizerek, istihdamın önemini de vurguladı.
İş dünyasının sorunlarından bahseden Manisa Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu ise "İş dünyamızın sorunları var; bu sorunların başını düşük pazar hacmi, yetersiz talep, insan kaynakları, finansman, kriz beklentileri, döviz riski, hammadde ulaşım, rekabet baskısı ve karsızlıklar çekiyor. Fakat iş dünyası ruhunu kaybetmemeli. Bugün yapmış olduğumuz seminer iş dünyamızın başına gelen ve bundan sonra da gelmesi muhtemel sorunların çözümü ile ilgilidir. İşini doğru yapan herkesin işleri iyi olması gerekir ki şehir kalkınsın. Şehirde doğrular el ele versin ki ülke kalkınsın. Amacımız doğru bir iş hayatı başarılı bir şehir, güçlü bir ülkedir" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: