Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde uzun yıllardır görev yapan ve şehirde "İkiz Yunuslar" olarak tanınan Yusuf ve Emin Kopurlu kardeşler, şerefle yürüttükleri meslek hayatlarına nokta koydu. Toplamda 33 yıllık hizmet süresini dolduran, bu sürenin 22 yılında ise Manisa sokaklarında asayişin sağlanması için omuz omuza görev yapan ikiz polisler için İl Emniyet Müdürlüğü'nde anlamlı bir veda töreni düzenlendi. Manisa halkının sevgisini kazanan Kopurlu kardeşler, emeklilik dilekçelerini sunarak üniformalarına veda etti.
Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, makamında ağırladığı Yusuf ve Emin Kopurlu kardeşlere, şehre ve emniyet teşkilatına sundukları üstün hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Aktaş, ikiz polislerin Manisa’da görev yaptıkları 22 yıl boyunca disiplinleri, çalışkanlıkları ve örnek kişilikleriyle genç meslektaşlarına her zaman rehber olduklarını vurguladı. Emniyet teşkilatında nadir görülen bir durum olan ikiz kardeşlerin aynı birimde bu kadar uzun süre uyumla çalışması, törene katılan meslektaşları tarafından da takdirle karşılandı.
Mesleğe adanmış bir ömrün ardından emekli olan Yusuf ve Emin Kopurlu, veda konuşmalarında duygusal anlar yaşadı. Manisa’nın her sokağında izleri olduğunu belirten ikizler, "33 yıl boyunca devletimizin ve milletimizin emrinde olduk. 22 yılımızı geçirdiğimiz bu güzel şehre hizmet etmek bizim için büyük bir onurdu. Üniformamızı gururla taşıdık, şimdi ise huzurla devrediyoruz" ifadelerini kullandı. İkiz polislerin özellikle asayiş olaylarına müdahaledeki hızları ve uyumları, Manisa emniyet tarihine geçen önemli bir detay olarak hafızalarda yer edindi.
Törenin sonunda İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş tarafından Kopurlu kardeşlere plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Manisa sokaklarının sevilen yüzleri olan ikiz yunusların emekli olması, hem emniyet camiasında hem de şehir genelinde hüzünlü bir veda olarak karşılandı. Kopurlu kardeşlerin emeklilik hayatlarını yine Manisa’da sürdürmeyi planladıkları öğrenildi. Manisa Haber Ajansı olarak, şehre verdikleri emekler için Yusuf ve Emin Kopurlu’ya teşekkür eder, yeni hayatlarında mutluluklar dileriz.

Yorumlar
Kalan Karakter: