Manisa'nın Marka Parkı Açıldı
Gönüllerin başkanı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, önemli bir eseri daha Manisa’ya, Şehzadeler’e kazandırdı. 17 bin 500 metrekare alanda hayata geçen ve içinde Dioramik Mesir Müzesi, Minia Şehzadeler, Şehzade Figürleri, Masal Park bulunan Şehzadelerpark muhteşem bir törenle açıldı.
Yayınlanma :
08.03.2019 17:52
Güncelleme :
08.03.2019 17:52


Şehzadeler Belediyesi tarafından, eski Sümerbank arazisi üzerinde bulunan 17 bin 500 metrekarelik alanda yapılan ve kapılarını halka açtığı günden bu yana yüz binlerce vatandaşı ağırlayan Şehzadelerpark, düzenlenen görkemli bir törenle resmen açıldı. 15 milyon TL’ye mal olan Şehzadeler Park açılışına Manisa Valisi Ahmet Deniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Tamer Akkal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
GÖNÜLLERE GİRMEK LAFLA OLMAZ
5 yılda yaptığı hizmetlerle gönüllerin belediye başkanı olarak anılan Şehzadeler Belediyesi Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak bir belediye binası olmamasına rağmen çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Çelik, “5 yıl önce söz verdik. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan hizmet ürettik. Hizmetlerimizi götürürken bize çok oy veren mahalle, az oy veren mahalle diye bakmadık. Acılarını, sevinçlerini paylaştığımız insanların partisine, mezhebine, doğduğu yere bakmadık. Şehzadeler’deki 171 bin insana birinci sınıf vatandaşı gibi gördük. Biz yaratılanı Yaratandan ötürü sevdik. Cem Evi’ni de Yeniköy’e biz yaptık. Herkesi kucakladık. Gönüllere girmek lafla olmaz. Bu şehir bize seçildikten sonra gönüllerin başkanı lakabını taktı. Gönüllere girmek için samimi olmanız lazım, herkesi sevmeniz lazım” diye konuştu.
BU PROJENİN TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK
Şehzadelerpark Projesini hayata geçirebilmek için çok kilometrelerce yol gittiğini vurgulayan Çelik, bunun Türkiye’de bir örneğinin olmadığını açıkladı. Çelik, burasının 4 ayrı temanın bir arada olduğu bir park olduğunu söyledi. Çelik, projede büyükşehir belediyesinin de katkısının olduğunu belirterek, diyalogla, güç birliğiyle yeni dönemde birçok eseri hayata geçireceklerini kaydetti. Çelik, park içinde bulunan hiçbir ağaca zarar verilmediğinin de altını çizdi. Çelik, projenin toplam 14 milyon 941 TL’ye mal olduğunu vurgulayarak, Manisa’da, Şehzadeler’de kültüre, turizme, sosyal ve eğlence hayatına katkı sağlayacağını söyledi. Çelik, “Hafta sonları 20 bin kişinin üzerinde insanı ağırlıyoruz. Bir günde 20 bin kişinin sanki Fenerbahçe-Galatasaray maçı varmış gibi buraya geleceğini tahmin etmemiştim. Bu ilgiyi de teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu eserle kendi medeniyetimizi neslimize tanıtıyoruz. Tarihi eserlerimize sahip çıkıyoruz. Mesir macununu yaşatarak tanıtıyoruz. Burası 7’den 70’e herkese hizmet veriyor. Biz turizmde marka olacaksak bu tür projelerin sayısını artırmalıyız” dedi. Vali Deniz, milletvekilleri Murat Baybatur ve Erkan Akçay, Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Kaymakam Çaykara’da birer konuşma yaparak Manisa’nın kültürüne, turizmine böyle bir eser kazandırdığı için gönüllerin başkanı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ettiler. Okunan duanın ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti, daha sonra Şehzadelerpark’ı ziyaret etti.
ŞEHZADELERPARK
17 bin 500 metrekare alanda hayata geçen Şehzadelerpark projesinde; yılın 365 günü Mesir Festivali heyecanının yaşanabileceği yaklaşık 640 metrekare kapalı alanda Dioramik Mesir Müzesi. Manisa’da bir ilk olarak, ağırlıklı olarak Manisa’da bulunan ve 32 adet tarihi eserin yer alacağı ‘Minia Şehzadeler. Şehzade Figürleri; Şehzadelerpark projesini içerisinde Osmanlı döneminde Manisa’da yetişen Şehzadelerin özelliklerinin ön plana çıkarıldığı 13 adet 1’e 1 ölçekte şehzade heykelleri. Şehzadelerpark’ı gezmek için gelen çocuklar için oluşturulan alanda 22 adet replika konsepti çizgi film ve masal kahramanlarının maketlerinin bulunduğu ‘Masal Park’ ve vatandaşların rahatlıkla oturup dinlenebileceği 290 metrekaresi kapalı, 280 metrekaresi açık olmak üzerine toplam 570 metrekare alana sahip kafeterya yer alıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: