Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 956 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 84 kamu görevlisinin tutuklandığı, 105 kişinin ise gözaltında olduğu öğrenildi. Açığa alınan 20'si polis 2'si sağlıkçı 22 kamu görevlisinin ise göreve iade edildiği bildirildi.
Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan kamu personelinin verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada 9 Ağustos itibariyle Manisa'da görevden uzaklaştırılan ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının bin 956'ya çıktığı belirtildi.
Manisa'da 54 farklı kurumdan toplam bin 956 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı Manisa'da 55 kişinin idari soruşturmasının sürdüğü, 63 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı. 6 kişinin soruşturma kapsamında başka illere teslim edildiği Manisa'da 13 kişi de serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde açığa alınan 20 kişinin, İl Sağlık Müdürlüğünden de 2 sağlık personeli olmak üzere toplam 22 kamu personelinin göreve iade edildiği açıklandı. Manisa'da 6'sı jandarma olmak üzere 9 kamu personelinin ise görevden ihraç edildiği bildirildi. Yapılan açıklamada Manisa'da 105 kamu görevlisinin gözaltında olduğu ve sorgularının devam ettiği ifade edildi.
84 kamu personeli tutuklandı
Manisa'da 39'u emniyet, 11'i adliye, 5'i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 4'ü Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 3'ü Manisa Valiliği, 7'si Milli Eğitim Müdürlüğü, 2'si İl Sağlık Müdürlüğü, 2'si Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, 2'si Garnizon, 2'si Jandarma, 2'si Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve PTT'den de birer kişi olmak üzere 84 kamu personeli tutuklandı.
Bu arada 25 Temmuz'da 48 kişinin mal varlıklarına ve hesaplarına el konulduğu Manisa'da 43 kişinin daha mal varlığına ve hesaplarına el konulduğu açıklandı.
Manisa'da Fetö Soruşturması: 84 Tutuklu, 105 Gözaltı
Manisa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen bin 956 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 84 kamu görevlisinin tutuklandığı, 105 kişinin ise gözaltında olduğu öğrenildi.
Yayınlanma :
09.08.2016 23:01
Güncelleme :
09.08.2016 23:01


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: