Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği Nisan ayı kitap buluşmasında, kadınlar “Gerçekler Sizi Özgürleştirir ama Önce Öfkelendirir” teması etrafında bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.
Manisa’da kadın dayanışmasını güçlendirmek amacıyla düzenlenen kitap buluşmaları, bu ay da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan etkinlikte, katılımcılar yalnızca kitap üzerine değerlendirmelerde bulunmakla kalmadı, aynı zamanda kendi yaşam deneyimlerini de paylaşarak ortak bir farkındalık zemini oluşturdu.
Kadın Meclisi Başkanı Suzan Özata, düzenli olarak gerçekleştirilen buluşmaların kadınlar için önemli bir paylaşım alanı sunduğunu belirterek, her ay farklı bir kitapla bir araya geldiklerini ve bu süreçte kadın sorunlarını birlikte ele aldıklarını ifade etti. Özata, bu buluşmaların kadın dayanışmasını güçlendirdiğini vurguladı.
Etkinlikte moderatörlüğü üstlenen Gözde Pasin ve Yeliz Uygun eşliğinde yapılan söyleşide, özellikle kadınların yaşam döngüsünde karşılaştıkları toplumsal baskılar, yaş alma süreci ve bireysel kaygılar ele alındı. Avukat Gözde Pasin, orta yaş dönemindeki kadınların hem geçmiş hem de gelecek kaygılarını daha yoğun yaşadığını belirterek, bu dönemin psikolojik açıdan hassas bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Psikolog Yeliz Uygun ise kadınların zaman zaman kendileriyle baş başa kalmasının ve benzer deneyimler yaşayan kişilerle bir araya gelmesinin ruhsal açıdan güçlendirici etkisine değindi. Uygun, bireysel farkındalığın artmasının kadınların yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini ifade etti.
Söyleşide ayrıca gülmenin iyileştirici gücü, toplumsal cinsiyet kalıplarının birey üzerindeki etkileri ve kadın kimliğinin eşitlik temelinde güçlendirilmesi konuları da ele alındı. Katılımcılar, kadınların kendilerine daha fazla zaman ayırmaları ve içsel yolculuklarına önem vermeleri gerektiğini dile getirdi.
Toplantıda söz alan Kadın Meclisi üyeleri, bu tür etkinliklerin kendileri için bir nefes alanı oluşturduğunu belirterek, paylaşım ortamının hem sosyal bağları güçlendirdiğini hem de kişisel gelişime katkı sağladığını ifade etti. Kadın Meclisi üyesi Serpil Dinçar’ın “Kadın yenilenirse, parlar ve etrafına ışık saçar” sözleri ise etkinliğe damga vurdu.
Her ay farklı mekânlarda düzenlenen kitap buluşmalarının, kadınların sosyal hayata katılımını artırdığı ve dayanışma kültürünü güçlendirdiği belirtilirken, tüm kadınlar bu anlamlı etkinliklere katılmaya davet edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: