Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe trafik birimleri tarafından, 2-4 Ağustos tarihleri arasında günlük ortalama 43 ekip ve 83 personelin katılımıyla “Motosiklet/Motorlu Bisiklet Özel Denetimi” yapıldı.
Üç gün süren çalışmalarda 3.245 araç ve sürücüsü denetlendi. Kusurlu görülen 888 araç ve sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun çeşitli maddelerinden cezai işlem uygulandı.
En Fazla Ceza Kasksız Sürücülere
Denetimlerde en fazla ceza, kask takmayan motosiklet sürücülerine kesildi. 78/1-B maddesi kapsamında 551 sürücüye işlem yapıldı. Diğer tespit edilen ihlaller şöyle:
-
Plaka eksikliği (Madde 23): 11 adet
-
Muayenesiz araç (Madde 34/A-B): 31 adet
-
Ehliyetsiz araç kullanma (Madde 36/3-A): 57 adet
-
Yetersiz ehliyet (Madde 39/2): 22 adet
-
Yaya yollarında motosiklet kullanma (Madde 66): 21 adet
-
Diğer kanun maddeleri: 195 adet
Toplamda 2.593.467 TL idari para cezası uygulanırken, 31 araç trafikten men edildi.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğinin sağlanması için motosikletler üzerindeki denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: