Bayburt’ta düzenlenen Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonası’nda ringe çıkan Manisalı sporcu Masal Ece Buruk, 75 kiloda Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarı elde etti.
Aslan Spor Kulübü Boks Antrenörü Yahya Aslan, elde edilen başarının Manisa kadın boksu adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, sporcunun aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer olduğunu ifade etti.

Yahya Aslan, yaptığı açıklamada, “Sporcumuz Masal Ece Buruk, Bayburt’ta düzenlenen Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonası’nda 75 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Kendisi aynı zamanda Fenerbahçe’ye transfer olan bir sporcu. Bu anlamda Manisa’da kadın boksunda önemli bir başarıya imza attık” dedi.

Hedeflerinin ferdi Türkiye şampiyonası olduğunu belirten Aslan, “Önümüzdeki ay yapılacak Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’nda da şampiyon olmak istiyoruz. Orada da başarı elde edersek milli takım yolu açılacak. Ardından hedefimiz Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu.
Türkiye şampiyonu Masal Ece Buruk ise elde ettiği başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yeni hedefinin bir sonraki şampiyonada da zirvede yer almak olduğunu söyledi.
Manisa Lisesi öğrencisi olduğunu ifade eden Buruk, “Bu başarı benim için çok değerli. Şimdi Ferdi Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Hedefim orada da birincilik elde ederek milli takım yolunda önemli bir adım atmak” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: