Balıkesir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen U14 Türkiye Oryantiring Şampiyonası ve U14 Ligi Kademe Yarışları, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Şampiyonada Manisa'yı başarıyla temsil eden Demirci, Soma ve Akhisar ilçelerinden katılan genç sporcular, üstün performanslarıyla göz doldurdu. Zorlu parkurlarda rakiplerini geride bırakan Manisalı yetenekler, kazandıkları madalya ve kupalarla kentin gurur kaynağı oldu.
Takım Kategorilerinde Demirci Damgası
Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüzlerce sporcunun katıldığı şampiyonada, takım kategorilerindeki sonuçlar Manisa adına büyük bir sevinç yarattı. Özellikle Demirci ekipleri, kürsünün üst basamaklarında yer alarak altyapıdaki gücünü kanıtladı.
Şampiyonada takım bazında elde edilen dereceler şu şekilde sıralandı:
| Takım | Kategori | Türkiye Derecesi |
| Demirci | K14B Takımı | Şampiyon (1.) |
| Demirci | K10A Takımı | İkinci (2.) |
| Demirci | E10A Takımı | Üçüncü (3.) |
Bireysel Yarışlarda Madalya Yağmuru
Takım başarılarının yanı sıra bireysel kategorilerde de Manisalı sporcular dikkat çeken süreler ve dereceler elde etti. Hem sprint (kısa mesafe) hem de orta mesafe yarışlarında kürsüye çıkma başarısı gösteren sporcuların dereceleri şu şekilde gerçekleşti:
-
Sare Ertin (K10A): Sprint yarışında Türkiye birincisi, orta mesafe yarışında Türkiye ikincisi oldu.
-
Asaf Eren Başaran (E8): Kendi yaş grubunda sprint yarışında Türkiye ikinciliği elde etti.
-
Defne Dağ: Sprint yarışlarında gösterdiği performansla Türkiye dördüncüsü oldu.
-
Rana Ersöz (K14B): Zorlu parkuru başarıyla tamamlayarak Türkiye dördüncülüğüne ulaştı.
-
Nazmi Mert Üner (E14A): Orta mesafe yarışında ter dökerek Türkiye altıncılığı derecesini kazandı.
İl Müdürü Öztürk: "Gelecekte Çok Daha Büyük Başarılara İmza Atacaklar"
Elde edilen tarihi başarıların ardından Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, şampiyonadan madalyalarla dönen sporcuları ve antrenörleri tebrik etti. Manisa’nın oryantiring branşında her geçen gün daha da iddialı bir konuma geldiğini belirten Öztürk, duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Balıkesir’de düzenlenen şampiyonada ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve onların bu seviyeye gelmesinde büyük emeği olan antrenörlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Sporcularımızın parkurlarda ortaya koyduğu mücadele ve yüksek performans bizleri ziyadesiyle gururlandırdı. Manisa olarak sporda her branşta altyapıya çok büyük önem veriyoruz. Genç yeteneklerimizin Türkiye çapında elde ettiği bu dereceler, yatırımlarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor ve bizleri mutlu ediyor. Sporcularımızın gelecekte çok daha büyük ve uluslararası başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: