Manisa’da Şehzadeler Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcuları başarılarla gurur veriyor. Aydın’da yapılan Muaythai Gençler Türkiye Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde Cemile Aykoç şampiyon olurken, Busenur Çitçi ise Türkiye üçüncüsü oldu. Cemile Tayland’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası’nda ülkemizi temsil ederken, Busenur ise Muaythai Avrupa Kupası’na katılacak. Yaklaşık 2 yıl önce muay thai sporuyla tanışan ve ilk ulusal yarışmada derece elde eden Busenur, 2022’de yapılacak olan şampiyonada şampiyon olmak için çalıştığını söyledi. Cemile Aykoç ise, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu kaydetti. Her iki sporcu da milli takım formayla başarılı sonuçlara imza atmak istiyor.
Türkiye Muaythai Federasyonu 2021 yılı faaliyet programında yer alan ve Aydın’da gerçekleşen Muaythai Gençler Türkiye Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Müsabakalarında Şehzadeler Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Cemile Aykoç, 67 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, Busenur Çitçi de Türkiye 3’üncüsü oldu. Cemile Aykoç, Tayland’da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Busenur Çitçi ise Muaythai Avrupa Kupası’nda Türkiye adına yarışacak. İki sporcu da milli takım formasıyla uluslar arası yarışmalarda dereceler elde etmek istiyor.
117 SPORCUDAN 86’SI KIZLARDAN OLUŞUYOR
Manisa’da Şehzadeler Muay Thai Spor Merkezi’nde sporcular hazırlıklarını sürdürüyor. Muay Thai Antrenörü Ediz Barış, 117 sporcunun bulunduğunu bunların 86’sının kızlardan oluştuğunu söyledi. Her bir grup için haftada 3 gün 2’şer eğitim verildiğini açıklayan Barış, “Performans grubunu 6 gün boyunca farklı egzersiz metotlarıyla eğitim yapıyoruz. 1 gün ise dinlendiriyoruz. Herkesi kendi yaş kategorisine ve tecrübesine göre sınıflandırdık. Performans gurubunu yarışmadan 1 ay önce kampa alıyoruz. Bu kampta bunların yeme, içme, uyku düzeniyle ilgili spor psikologumuzun nezaretinde çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.
HER YIL MİLLİ TAKIMA SPORCU GÖNDERİYORUZ
2015 yılından itibaren her yıl milli takıma sporcu gönderdiklerini belirten Ediz Barış, “Bazen 1, bazen 2-3 sporcu gönderiyoruz. Aydın’da yapılan yarışmalarda 591 sporcu yarıştı. Cemile Aykoç sporcumuz tüm rakiplerini geçerek gençlerde Türkiye Şampiyonu oldu. Aralık ayında Tayland’da yapılacak Dünya Şampiyonasında milli formayla hem ilimizi hem de ülkemizi temsil edecek. Busenur Çitçi sporcumuz geçen yıl Yaz Spor Okullarında muay thai sporuna başlamasına rağmen kısa sürede disiplinli ve azimli çalışmasıyla yarı finalde kaybetti. İlk senede Türkiye üçüncülüğünü elde etmesi çok önemlidir” diye konuştu. Şehzadeler Belediyesi tarafından maddi ve manevi destekler aldıklarını kaydeden Barış, hem Şehzadeler Belediyesine, hem de Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
BUSENUR ÇİTÇİ, “2022’DE ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM”
İlk katıldığı ulusal yarışmada Türkiye 3. Sü olan Busenur Çitçi (17) yaklaşık 2 yıl önce bu spora başladığını ifade ederek, “Aydın’da yapılan Türkiye Şampiyonasında 3. oldum. Şimdiki hedefim 2022 yılında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında birinci olmaktır. Milli takım formasıyla başarılı sonuçlar elde etmek istiyorum” dedi.
CEMİLE AYKOÇ, “HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”
3 yıl önce sınıf arkadaşı sayesinde muay thai sporuyla tanıştığını kaydeden Türkiye Şampiyonu Cemile Aykoç (17), “Sınıf arkadaşım gidiyordu bende başlamak istedim. Maçlara girince ciddi olmaya başladım Türkiye Şampiyonu oldum. Milli sporcu olmak istiyorum. Hedefim Dünya Şampiyonasında şampiyon olmak” dedi.
KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR SPOR
Muay thai sporunun aynı zamanda bir savunma sporu olduğunu söyleyen Aykoç, bundan dolayı kadınlar için önemli bir spor olduğunu açıkladı. Aykoç, “Başarılarımda hocamın çok fazla etkisi oldu” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK
Yorumlar
Kalan Karakter: