MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, Manisa'da sanayide ve şehir içinde hizmet veren işletmelerin birçok alanda elaman sıkıntısı olduğunu ve işletmelerin bu arayışlarında karşılık bulamadığını vurgulayarak, “Gençlerimizi çalışma hayatına müdahil olmaya ve Güçlü Türkiye'nin inşaasında hep birlikte rol almaya davet ediyoruz” dedi.
MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, istihdam sorununu çözmek için gençlerin çalışma hayatına dahil olması için çağrıda bulundu. Başkan Rüzgar, “Devletimiz tarafından pandemi döneminde alınan önlemlerin ardından, hayatı normale döndürmek için atılan adımlara rağmen istihdam sorununun önüne maalesef geçilemiyor. Zira gençler, fabrikalarda ve atölyelerde çalışmaktan imtina ediyor. Bu durum sanayi sektörü alt grupları olan otomotiv, makine, kimya, metal, gıda, giyim sektörlerinin yanı sıra hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işverenleri de kaygılandırıyor. Yeni normale geçiş süreçlerinin başlamasıyla birlikte mavi yakalı ve beyaz yakalı arayışlarını arttıran işletme sahipleri, imalat sektörlerinden tutunda hizmet sunan işyerlerinde dahi eleman açığı yaşıyorlar. Bu açığın nedeni ise yeni jenerasyonun çalışma hayatına katılmaması ve iş beğenmeme durumu. Bugün şehrimiz Manisa'da sanayide ve şehir içinde hizmet veren işletmelerin birçok alanda personel açığının olması ve işletmelerin bu arayışlarında karşılık bulamaması bunun en somut göstergesidir” dedi.
ÜRETİL ALANINDA PAYIMIZI ARTIRMALIYIZ
MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdurrahman Rüzgar, gençlerin çalışma hayatına katılması gerektiğini ifade ederek, “Yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemde tüm iş kollarında çalışanların sayısını artırmalıyız. Bilhassa üretim alanında payımızı arttırmalıyız. Sanayinin istihdamda payını büyüme ekseni olarak belirlemeliyiz. Çünkü üretim, ekonomik büyümenin can damarıdır” dedi.
GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞAA ETMELİYİZ
Sanayide ve sair sektörlerde istihdam artışının ekonomik büyümeyle irtibatlı olduğuna dikkat çeken Rüzgar, “Meselemiz Güçlü Türkiye'dir. Güçlü Türkiye'yi ise hep birlikte inşaa edeceğiz. Esas problemimiz işsizlikten ziyade iş hayatına katılım sağlamamadır. Vasıfsızdan nitelikli personele varıncaya kadar reel sektörde ciddi manada çalışan bulma sorunu yaşanmaktadır. İşte bu vesileyle MÜSİAD olarak odak noktamızı mesleki eğitim olarak belirledik ve liseden itibaren Mesleki eğitime önem vererek çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeleri hususunda gayret içerisine girerek işsizlik ve işçisizlik sorunlarının önüne geçeceğimiz kanısına vardık. Netice olarak gençlerimizi çalışma hayatına müdahil olmaya ve Güçlü Türkiye'nin inşaasında hep birlikte rol almaya davet ediyoruz” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK
Yorumlar
Kalan Karakter: