AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın önderliğinde Manisa Şube Başkanlığını yaptığı Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesine 500 adet kitap desteğinde bulunuldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özdağ, “Geçtiğimiz günlerde bir öğretmenimiz bize ulaşarak Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesinde yeterince kitap bulunmadığını ve bu konuda büyük bir sıkıntı yaşadıklarını ifade etmiştim. Başkanlığını yaptığım Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir işbirliğine girerek 500 kitabı temin ettik ve arkadaşlarımız vasıtasıyla bu kitapların teslimatı Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesine bağışlandı. Bir kültür hizmetine daha destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimiz bu kitapları okuyarak ilim, irfan sahibi olacaklar. Okuyan düşünen insanlara ihtiyacımız var. Olmaması için biz canla başla çalışıyoruz. Gençlerimiz de ellerinden kitabı eksik etmesinler” diye konuştu.
OKUYAN, İLİM, İRFAN SAHİBİ GENÇLER İSTİYORUZ
Gelişen teknolojiyle ve bilgiye kısa bir şekilde ulaşmamız nedeniyle yeterince kitap okumayan bir toplum haline gelindiğini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Selçuk Özdağ, bu nedenle de Türk Edebiyatının geri saflarda kalmaya başladığını ifade etti. Özdağ, “Gelişmiş Avrupa ülkelerinde şehir içi ulaşımda, metro istasyonlarında ve her alanda kitabın eksik edilmediğini şahit oluyoruz. Bizim onlardan neyimiz eksik? Bizim tarih, kültür, medeniyet olarak zenginliğimiz var ama bu zenginliği millet olarak kullanamıyoruz. Çünkü yeterince okumuyor, araştırmıyor, süzgeçten geçirip sentez yapmıyoruz. Biz niye Kemal Tahir´i bilmeyiz? Niye Peyami Safa´yı, Halit Ziya Uşaklıgil´i bilmeyiz? Biz Yahya Kemal´i Süleymaniye´de Bayram Sabahı´nı niye bilmeyiz? Onun için Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi var. Onun için AK Parti iktidarı olarak ‘İlim, irfan, bilgi, ihtisas sahibi bir nesil istiyoruz´ diyor ve bunun için reform niteliğinde uygulamaları hayata geçiriyoruz. Gençlerimiz ayrım yapmadan her kesimden yazarımızı okuyacaklar ama okuduklarını da daha sonra süzgeçten geçirecekler ki doğruyu bulabilsinler” dedi.
KİTAP ELİMİZDEN EKSİK OLMAMALI
“Mutlaka tarihimizi, dilimizi bilmeliyiz. Çünkü tarihini, dilini bilmeyenler kültürel hayattan koparlar” diyen Özdağ, “Türkiye´de 300 bin kişi okuma yazma bilmiyor. 5 milyona yakın kişi ilkokul mezunu. Eğitim seviyesi ortalamamız lise mezunu bile değil. Bizim ortalamamız mutlaka üniversite mezunu olması gerekiyor. O nedenle liseli olan gençler mutlaka üniversiteleri kazanmalılar. Üniversiteli olan gençler ise mutlaka mastır yapmalı. En az bir yabancı dil öğrenmeliler. Dünyada yabancı dil bilmeden mezun olan tek millet biziz. Cezayir´e gidin hepsi Fransızca bilir. Mısır´a gidin hepsi İngilizce bilir. Hindistan´a gidin eğitimli olan hemen hemen herkes İngilizce bilir. Rusya´ya, Almanya´ya gidin eğitimli olan herkesin iki üç dili vardır. Bizim yeterince yabancı dili yok. Ama Fatih Sultan Mehmet yedi dil biliyordu. O nedenle mutlaka elimizden kitap eksik olmamalı ve yabancı dil bilmeliyiz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: