18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü ve Şehitler Günü kapsamında Çanakkale Şehitliğine Anadolu Gönül Yolu 81 genç 81 bayrak götürülecek. İzmir temsilcisi tarafından getirilen Türk Bayrağı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz huzurunda Cumhuriyet Meydanı'nda bekleyen Manisa temsilcisine temsil edildi, ardından Türk Bayrağımız Manisa temsilcisi ile Uşak iline uğurlandı. Vali Karadeniz, "Hem Manisa’da hem de diğer 80 ilde yapılan törenlerle gençlerimiz gururla bayrağı taşıyarak yapılan törenlerle Çanakkale’ye ulaştıracaklar. Çanakkale oldukça önemli bir vatandır. Çanakkale zaferinde bağımsızlığın ve istiklal marşımızın komutan kadrosu bu anlamda ayakta durup Çanakkale’de muharebelerde komutanlık yapmış olması ve zafer duygusunu tatmış olduk" dedi.
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen törende askerlerimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi temsilen Anadolu Gönül Yolu 81 genç 81 bayrak etkinliğinde Çanakkale Şehitliği'ne götürülmek üzere İzmir temsilcisi tarafından getirilen Türk Bayrağı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz huzurunda Cumhuriyet Meydanı'nda bekleyen Manisa temsilcisine teslim edildi. Düzenlenen törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Feridun Gülgeç, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Atilla Efendioğlu ve protokol üyeleri katıldı.
ÇANAKKALE ÖNEMLİ BİR VATAN
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Hem Manisa’da hem de diğer 80 ilde yapılan törenlerle gençlerimiz gururla bayrağı taşıyarak yapılan törenlerle Çanakkale’ye ulaştıracaklar. Çanakkale oldukça önemli bir vatandır. Çanakkale zaferinde bağımsızlığın ve istiklal marşımızın komutan kadrosu bu anlamda ayakta durup Çanakkale’de muharebelerde komutanlık yapmış olması ve zafer duygusunu tatmış olduk. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak Paşa ve diğer birçok komutan Çanakkale’den zaferi elde etmişler. İlk defa orada mektepli subaylar komutanlık yapmışlar ve Çanakkale’den edindikleri tecrübeyi istiklal savaşımıza taşışlardır orada bizim tarihimiz açısından diğer önemli bir husus eğer Türk milleti varını yoğunu ortaya koyarsa bütün dünyadan askerler toplansa bir dünya güç olsa dahi mutlaka zaferin elde edileceğini orada tecrübe edinmiş olduk. Bu gerçekten orada hem askerlerimizin iyi komuta edilmesi hem de zafer inancını taşımaları amacını elde etmiştir. Seyit Onbaşının ortaya koyduğu direnç 10 Ağustosta Mustafa Kemal Paşanın Anafartalar Zaferini elde etmesiyle artık kesin zafere dönüşmüştür Çanakkale zaferi. bizim o ruhu gençlere taşımamız gerekiyor. Onlara anlatmamız gerekiyor ki ondan sonra en kötü şartlarda dahi milletimizin sırtını kimsenin yere getiremeyeceğini gençlerimiz ile nesilden nesile taşınsın” dedi. İzmir temsilcisinden teslim alınan şanlı Türk Bayrağımız Manisa temsilcisi ile Uşak iline uğurlandı. CÜNEYT HASÇELİK
Yorumlar
Kalan Karakter: