Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın geçtiğimiz günlerde telefonla ulaşarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğu Ülkücü davanın önemli isimlerinden Siyaset adamı, Yazar ve asker Ahmet Er´i tedavi gördüğü Akhisar Devlet Hastanesinde ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Akhisar Belediye Başkanı Salih Kırmızı ve beraberindeki heyet ile birlikte geçmiş olsun dileğinde bulundu. Er´in sağlık durumuna yeniden kavuşması için büyük gayret sarfeden Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Erol Karaca, hekimler ve hastane görevlileri ile parti teşkilat mensuplarına teşekkür eden Özdağ, Ahmet Er´in çok önemli bir siyaset adamı ve yazar olduğunu kaydetti.
TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜ MUHAKKAK OKUNMALI
Ziyaret esnasında yapılan sohbette Büyük Ülkücü Ahmet Seyyid Arvasi´nin Türk İslam Ülküsü isimli kitabını okuduğunu ve okuması için çocuklarına da tavsiye ettiğini belirten Özdağ, “Ben şuna inanıyorum ki bu eser 100 eser değerinde büyük bir kaynak ve bilgi hazinesi. Kitabın bir bölümünde Arvasi Başkanlık sistemine de değinmiş, “İcrayı kolaylaştırmak için Başkanlık sistemine geçmemiz lazım. Başkan aynı zamanda hükümetinde başı olmalı. Ama onun için de hemen seçim sistemini değiştirmeliyiz. Dar bölge seçim sistemi gelmelidir” diyerek uyarı da bulunmayı da ihmal etmemiş. Televizyon programında Seyyid Ahmet Arvasi´nin bunları söylediğini ifade ettim. Sözlerime, “Arvasi kim diye soran olursa Arvasi Ahmet Er ile birlikte hatta daha sonra aralarına katılan Erol Güngör ile birlikte ülkücülerin İslam ve tasavvufla tanışmasına vesile olan büyük bir Türk milliyetçisi ve ülkücüsüdür. Türk İslam ve Ülküsü için bu üç isim çok önemlidir. dedim. Türk Milliyetçileri ve ülkücüleri bu üç ismi, Nihat Atsız´ı, Muhsin Yazıcıoğlu´nu, Alparslan Türkeş´i ve diğer büyük Türk milliyetçilerini öncelikle iyi tanımalılar ve eserlerini okumalılar, eğer varsa konuşmalarının yer aldığı videoları izlemeliler. Bahsettiğim üç isim dışında Muhsin Yazıcıoğlu, Alparslan Türkeş ve diğerleri de Anayasanın değiştirilmesini ve Başkanlık sisteminin değiştirilmesini istiyorlardı. Kuruculuğunu ve Genel Başkanlıklarını yapmış oldukları hareketlerin, partilerin bu süreçte Yeni Anayasa değişikliği ve beraberinde getirmeyi hedeflediğimiz Cumhurbaşkanlığı sistemine destek vermeleri bir açıdan bakıldığında da bu yönden büyük önem taşıyor” diye konuştu.
Özdağ´ı ve beraberindekilere gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür eden Ahmet Er ise Özdağ´ın 1960 ve 70´li yıllarda yürütmüş oldukları Türk ve İslam Ülküsü davasının bugünkü önemli isimlerinden olduğunu kaydederek, Türk ve İslam Ülküsü üzerine anekdotlar anlattı.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Ahmet Er´i ziyaretinin ardından Hastane yetkilileri, Akhisar Belediye Başkanı Salih Kırmızı, Parti yöneticileri ve beraberindeki heyetle birlikte hastanede tedavi gören diğer hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
AHMET ER KİMDİR
Ahmet Er, 1927 yılında Akhisar´ın Sünnetçiler köyü doğumlu Türk asker, politikacı ve yazar´dır. Horasan´dan Anadolu´ya geçen Oğuzların bazı boyları Batı Anadolu´ya ulaşmıştır. Ceddi Hayran´ı Mahmud Dede (Yatağan Mahmud) ile soy kütüğünün nesilden nesile aktarılan bilgilerle İmam-ı Ali Rıza´ya uzandığı rivayet edilmektedir. Baba adı Şevket, annesi Hüsniye hanımdır. İlkokulu doğduğu köyde bitirmiş, orta okulu Akhisar´da tamamlamış, 1947 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi´nden mezun olmuş ve aynı yıl Kara Harp Okulu´na girmiştir. 1950 yılında Kara Harp Okulu´ndan Teğmen rütbesi ile orduya ve jandarma sınıfına katılan Ahmet Er, memleketin birçok yerlerinde ordunun çeşitli kademelerinde görev ifa etmiştir.1951 yılında Bulgaristan´dan Türkiye´ye iltica eden üçyüz bin Türk´ün ızdırabını "Göçmen" isimli üç perdelik bir dram yazmıştır. Bu piyes Türkiye´de "yüz milli piyes"in içinde yer almıştır.
1957 senesinde Milli Savunma Bakanlığı´nca açılan Radyofonik Temsil yarışmasında Kosova Meydan Muharebesi´ni konu alan "Meçhul Süvari" isimli radyofonik temsili ile ödüle layık görülmüştür. Bu temsil Ankara Radyosu tarafından 1957 ve 1960 tarihlerinde iki defa 1960´da İstanbul radyosunda da bir defa olmak üzere temsil edilmiştir.
27 Mayıs 1960 harekatı içinde de görev alan Ahmet Er, Milli Birlik Komitesi üyesi olarak hizmet etmiştir. Daha sonra otuz sekiz kişilik Milli Birlik Komitesi üyeleri arasında meydana gelen itilaf sonucu yurt dışına gönderilen "Ondörtler" grubu arasında yer almış ve 13 Kasım 1960´da Libya Büyükelçiliği Devlet Müşavirliği´ne atanmıştır. 1962´de yurda dönmüş ve doğduğu köye yerleşmiştir.
31 Mart 1965´te Alpaslan Türkeş´le birlikte CKMP´de siyasete atılan Ahmet Er, CKMP´nin 1969 Şubat ayında Adana´daki kongresinde MHP´ye dönüşümüyle birlikte, bu partinin 12 Eylül darbesine kadar Genel Başkan Yardımcılığı´nı yürüttü. 12 Eylül´den sonra, cuntanın mahkemelerinde yargılanan Er, yapmış olduğu tarihi bir savunmayla darbecilere meydan okudu.
Tahliye olduktan sonra uzun bir dönem siyasetin dışında kaldı. Sadece milli İslami değerlere bağlı ülkücü gençliğin yetişmesi amacıyla düzenlenen konferanslara konuşmacı olarak katıldı.
7 Temmuz 1992´de MÇP´den ayrılan Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının kurdukları Büyük Birlik Partisi´nde tekrar siyasete geren Ahmet Er, partinin "Kurucular Kurulu" üyeleri arasında yer aldı. Uzun bir dönem bu partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Er, sağlık şartları sebebiyle bugün aktif siyasetin dışında olmakla birlikte Büyük Birlik Partisi 3.Olağanüstü Büyük Kurultayı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olmuştur.
Şairler-Yazarlar-Sanatseverler Derneği üyesi olan Er´in 8 eseri bulunmakta olup isimleri şu şekildedir;
Adını Siz Koyun (Şiirler demeti)
Göçmen (Üç perdelik piyes)
Meçhul Süvari (Radyofonik temsil, senaryo)
Hürriyet Yağmuru (Şiirler demeti)
Hatıralarım
Hak Dostları
Medeniyetlerin Doğuşu ve Çöküşü (2002)
Ne Sünnidir Ne Alevidir Benim Halim, Dinim İslam Ehl-i Sünnettir Benim Yolum (2002)
Yorumlar
Kalan Karakter: