Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Soma Linyit Anadolu Lisesi, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile bilim ve inovasyonu bir araya getirdi. Öğrenciler, danışman öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları toplam 20 yaratıcı proje ile ziyaretçilerin karşısına çıktı.
Oyunlaştırma, Sürdürülebilirlik ve Kültürel Miras temaları altında hazırlanan projeler, hem içerikleri hem de sunumlarıyla büyük beğeni topladı. Özellikle susuz tarım teknikleri, kahve telvesinden geri dönüştürülebilir bardak yapımı, Manisa’nın tarihi mekânlarının prototipleri, 365 gün edebiyat takvimi ve eğitim içerikli oyunlar, ziyaretçilerin dikkatini çekti.
Fen bilimlerinden sosyal bilimlere kadar geniş bir yelpazede hazırlanan projeler, öğrencilerin araştırma ve problem çözme becerilerini ortaya koyarken, topluma fayda sağlayacak çözüm önerileri geliştirmelerine de fırsat sundu.
Okul Müdürü Ömer Akbulut, etkinliğe dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu tür bilim fuarları, öğrencilerimizin bilimsel düşünme ve proje üretme yetilerini geliştirmesi açısından çok kıymetli. TÜBİTAK desteğiyle daha fazla öğrencimizi bu alanda teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Okulumuz sadece akademik başarıda değil, sosyal ve kültürel faaliyetlerde de öncü bir kurum olmayı hedefliyor.”
Etkinlik, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve yerel yöneticilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan fuarda öğrencilerin emekleri takdir toplarken, geleceğin bilim insanlarına duyulan güven bir kez daha tazelendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: