*Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayı para politikası toplantısını gerçekleştirdi. Banka beklendiği gibi politika faizinde değişikliğe gitmeyerek “Bir hafta vadeli repo faizi” yüzde 8.25 oranında sabit bıraktı. Diğer yandan Merkez Likidite sıkılaştırma adımlarının devam edeceği sinyalini verdi. Yapılan açıklamada, “Kurul, enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmektedir. Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, parasal duruş ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir. Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.” denildi.
*Öte yandan TCMB bugün yaptığı duyuruda, yabancı para cinsi zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde geçerli olmak üzere, kıymetli maden depo hesapları için 700 bp, diğer tüm YP yükümlülükleri için ise 200 bp artırıldığı belirtildi. Söz konusu kararla birlikte piyasadan 17 milyar TL ve 8.5 milyar dolar karşılığı Döviz ve altın likiditesinin çekilmesinin beklendiği belirtildi.
Avrupa Merkez Bankası Toplantı Tutanakları…
Avrupa Merkez Bankası(ECB) temmuz ayı toplantı tutanaklarını yayımladı. Buna göre,
*Politika yapıcılar tahvil alımlarının esnekliğini tartıştı.
*Krizin doruğundan bu yana parasal ve mali tedbirler finansal koşullarda önemli bir iyileşme sağlamıştır.
*Piyasadaki gelişmeler, bankanın kurtarma paketi ve aşı gelişmeleriyle ilgili aşırı iyimser beklentilere dayanabilir.
*Yine de Ekonomik görünümü çevreleyen belirsizlik yüksek olmaya devam ediyor.
*Ekonominin gelecekteki yolunu değerlendirmek için daha fazla veriye ihtiyaç var.
ABD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları Arttı...
*ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 15 Ağustos'ta biten haftada beklentilerin üzerinde gelerek 135,000 artarak 1,106,000 seviyesine çıktı.
İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı
TCMB likidite tedbirleri söylemini ön plana çıkardı
*Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayı para politikası toplantısını gerçekleştirdi.(İkon Menkul)
Yayınlanma :
20.08.2020 17:00
Güncelleme :
20.08.2020 17:00


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: