Manisa Vergi Dairesi Başkanvekili Ramazan Yaşar ve beraberindeki heyet kesinleşmiş borçlarda büyük ödeme kolaylığı getirilen 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu'ndan yararlanmayan kimse kalmasın hedefiyle Manisa merkez ve ilçelerinde bilgilendirme toplantıları ile ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Manisa, Salihli ve Akhisar'da Ticaret ve Sanayi Odalarının evsahipliğinde gerçekleştirilen bilgilendirilme toplantılarına meslek ve sanayi odaları yöneticileri, işadamları, mali müşavirler ve çok sayıda esnaf katıldı.
Manisa, Salihli ve Akhisar'da gerçekleşen 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunuyla ilgili bilgilendirme toplantıları hakkında değerlendirmede bulunan Manisa Vergi Dairesi Başkanvekili Ramazan Yaşar, “Yapılandırma Kanunu çerçevesinde Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi Yİ-ÜFE oranında yani yaklaşık üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde katsayı alınmadığı gibi Yİ-ÜFE tutarından da %90 oranında indirim yapılıyor. Ayrıca Kanun Kapsamındaki İdari para cezalarından %25 indirim imkanı sağlanmakta” dedi.
BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
Gerçekleştirilen toplantılar ve ziyaretlerle sadece Manisa merkezde değil ilçelerinde de vatandaşlara 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu'nun sağladığı fırsatlar hakkında Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı olarak bilgilendirmede bulunduklarını belirten Yaşar bu toplantılara 10 Temmuz Salı günü Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşecek olan toplantıyla devam edeceklerini kaydetti.
Kanun kapsamında pişmanlıkla beyan edilen vergilerin ödemelerinin de kolaylaştırıldığını ifade eden Yaşar, “Bu Kanunla getirilen önemli düzenlemelerden bir tanesi de matrah ve vergi artırımı. Mükelleflerimiz 2013-2017 yılları için matrah ve vergi arttırımı yaptıkları takdirde geçmişe dönük olarak herhangi bir vergi incelemesine muhatap olmayacaklar. Kira geliri elde etmesine rağmen beyan etmeyen veya eksik beyan eden mükelleflerimizde bu imkandan yararlanabilecek. Ayrıca, Kanunla işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilerek düzeltilebilmesine ve Eczanelere kayıtlarını düzeltmesine imkân verilmektedir. ” dedi.
Vatandaşların kamuya olan borçlarını Kanunun sunduğu imkânlardan yararlanmak suretiyle yapılandırabildiklerini ve ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütme hususunda rahat bir nefes aldıklarını kaydeden Manisa Vergi Dairesi Başkanvekili Ramazan Yaşar, “Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre yapılandırılabilecek. Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da Kanun kapsamda yapılandırılabilecek. YURT-KUR’dan kredi alan öğrencilerin, öğrenim ve katkı kredisi borçları ile çiftçilerimizin, işletmelerimizin ecrimisil borçları da bu Kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek” şeklinde konuştu.
Yaşar ayrıca konuşmasında 7143 Sayılı Yapılandırma kanunu ile ihtilaflı alacakların yeniden yapılandırılması ve sulh yoluyla çözüme kavuşturulması imkânının da getirildiğini vurgulayarak vergi davalarını sonlandırmak, idare ile sulh olmak ve yaşadıkları belirsizliği ortadan kaldırmak isteyen mükelleflerin de Kanundan yararlanabileceğini belirtti.
SON BAŞVURU TARİHİ 31 TEMMUZ 2018
Manisa Vergi Dairesi Başkanvekili Ramazan
Yaşar, 7143 sayılı yapılandırma Kanunundan yararlanmak isteyen
vatandaşların başvurularını 31 Temmuz 2018 tarihine kadar
( matrah ve vergi arttırımı için
31 Ağustos 2018 tarihine kadar) bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının
www.gib.gov.tr adresi
üzerinden veya www.turkiye.gov.tr adresinden
internet aracılığı ile yapılabileceklerini belirterek sözlerine şöyle devam
etti, “Başvuru sırasında peşin veya taksit
seçeneklerinden birisi tercih
edilebilecek, yapılandırılan tutarlar taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak şekilde 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecektir. Kanundan
yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de
taksitle ödemeyi tercih etmişlerse ilk
iki taksitin süresinde ödenmesi gerekmektedir. İlk 2 taksiti
süresinde ödemeyenler, Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanamayacak.
Vatandaşlarımız konu hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresinden, vergi dairelerinden, AVM ve vatandaşlarımızın yoğun şekilde
uğradığı bazı alanlarda açılacak bilgilendirme stantlarımızdan ve 444 0 189
Vergi İletişim Merkezi (VİMER)’den bilgi alabilecektir.”
Yorumlar
Kalan Karakter: