295 kilometrelik demir yolu ağına sahip olan ve yılda ortalama 500 bin kişinin tren yolculuğu yaptığı Manisa’da 1 yıllık aradın ardından tren seferleri bölgesel olarak başladı. 1 yıl sonra ilk tren seferi Basmane-Uşak (Manisa-Alaşehir) hattıyla gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bölgesel trenlerde yolcuların güvenle, sağlıkla yolculuk etmeleri amacıyla her türlü tedbir alındı. HES kodu olmayan yolcular bölgesel trenlere binemeyecek. Sefer boyunca maske takmak zorunlu olacak. Bilim Kurulu’nun alacağı kararlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde şehirlerarası tren seferlerinin başlanması bekleniyor.
Sefere başlayan bölgesel trenler
Manisa’da başlayan bölgesel trenler şu şekilde: 1. Alaşehir-Salihli-Manisa-
Hızlı ve güvenli ulaşım imkanı sağlıyor
Ulaşım sistemleri açısından önemi giderek artan toplu taşımacılık anlayışının ilk ve en önemli unsuru olan demir yolu taşımacılık hızlı ve güvenli ulaşım imkanını daha ucuza gerçekleştiriyor.
Manisa’da 295 kilometre demiryolu hattı
Manisa’da 295 kilometre demir yolu hattı bulunuyor. 67 adet otomatik hemzemin geçit, 22 adet bekçili hemzemin geçit ve 71 adet geçit olmak üzere toplam 160 adet hemzemin geçit bulunuyor. Manisa’da yılda ortalama 500 bin kişi trenle yolculuk yapıyor.
Cüneyt HASÇELİK
Yorumlar
Kalan Karakter: