Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, son derece renkli ve coşkulu anlara sahne oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel gün, kentte adına yakışır bir şekilde kutlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği şenlikler kapsamında, 100. Yıl Meydanı adeta dev bir panayır alanına dönüştü. Binlerce çocuğun ve ailenin yoğun katılım sağladığı organizasyonda, minikler kendileri için özel olarak hazırlanan programlarla bayramın tadını çıkardı. Gün boyu süren şenlikte, çocukların neşesi ve heyecanı görülmeye değer bir atmosfer oluşturdu.

Meydanda Eğlence Dolu Anlar
Etkinlik alanına kurulan devasa şişme oyun parkurları, çocukların enerjilerini atabilecekleri en popüler noktalardan biri olarak öne çıktı. Alanı dolduran minikler, renkli kostümleriyle dikkat çeken palyaçolar ve sevimli maskotlar eşliğinde unutulmaz anlar yaşadı. Sahnede profesyonel sunucu eşliğinde gerçekleştirilen interaktif gösteriler, izleyenlerin büyük beğenisini ve katılımını topladı. Modern eğlence konseptlerinin yanı sıra, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunlarının da etkinlik programına dahil edilmesi dikkat çekti. Özellikle teknolojiden ve ekranlardan uzaklaşarak fiziksel aktivitelere yönelen çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte kaynaşma ve yeni dostluklar kurma imkanı buldular.

Miniklerden Sahne Performansları
Şenlik boyunca aralıksız devam eden yüz boyama etkinlikleri ve eğlenceli kukla gösterileri, alanın farklı köşelerinde çocuklara keyifli anlar sundu. Etkinliğin en çok ilgi gören kısımlarından biri de kreş öğrencilerinin sahne aldığı anlar oldu. Yunusemre Belediyesi bünyesinde eğitim veren kreşlerdeki öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde özenle hazırladığı sahne performansları, katılımcılardan büyük alkış aldı. Minik öğrencilerin sergilediği gösteriler, etkinliğin en renkli ve duygu dolu anları arasında yerini aldı. Ayrıca, organizasyon komitesi tarafından alanda bulunan tüm çocuklara gün boyunca pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edilmesi bayram neşesini ikiye katladı.

Başkan Balaban Çocukların Mutluluğuna Ortak Oldu
Düzenlenen bu anlamlı ve geniş kapsamlı şenliğe Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ile belediye başkan yardımcıları da katılım sağladı. Başkan Balaban, etkinlik alanını tek tek gezerek çocuklarla ve aileleriyle samimi sohbetler gerçekleştirdi, onların 23 Nisan coşkusuna doğrudan ortak oldu. Veliler, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlayan bu tür vizyoner organizasyonların düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek yerel yönetimlere teşekkürlerini ilettiler. Yerel yönetimlerin çocukların sağlıklı, sosyal ve mutlu bireyler olarak yetişmesi adına hayata geçirdiği bu projeler, şehirdeki sosyal bütünleşmeyi de her geçen gün güçlendirmeye devam ediyor.

Yorumlar
Kalan Karakter: