Manisa’nın Salihli ilçesinde balık tutmaya giden iki genci İHH-MAK, MAT ve UMKE Buldu Salihli Çelikli mahallesinde yolu olmayan sarp ve dağlık kanyonda balık tutarken yaralandı
Salihli ilçesi merkez köyü mahallesi kırsalında ki kanyonun içersinde ki dereye bir arkadaşı ile balık tutmak için giden H.Y. (31) balık tutarken kayadan düşerek yaralanmış ve vücudunun bazı bölgelerinde kırıklar meydana gelmiştir.
bölgede iletişim olanağının olmaması nedeniyle yanındaki arkadaşı yüksek bir mevkiye çıkarak 112 ile telefon iletişimi kurup 112 ye çağrı gelmesiyle acil yardım ve arama kurtarma ekipleri seferber olmuş olay yerine en kısa sürede ulaşılarak çalışmalara başlanmıştır. Olay yerinde Manisa AFAD, Manisa İtfaiyesi, UMKE ekibi, MAT( Manisa Telsiz Radyo Amatörleri Ve Arama Kurtarma Derneği) Manisa İHH-MAK arama kurtarma ekipleri görev almışlardır. Olay bölgesi sarp dağlık ve herhangi bir yolu olmayan bölge olduğu için ekipler vakanın bulunduğu noktaya o bölgede yaşan vatandaşların köylülerin ve çobanların yardımıyla yaklaşık 2 saatin sonucunda yaralıları ulaşılmıştır. Yaralı Manisa AFAD ekipleri tarafından bulunduğu noktadan çıkarılmış UMKE tarafından olay yerinde ilk sağlık müdahalesi yapılmıştır. Yaralı bulunduğu noktadan ambulansa MAT, İHH-MAK ve yöre halkı tarafından 15 kişilik bir ekip ile 3 saate yakın bir çalışma ile Ambulansa bindirilip Salihli devlet hastanesine kaldırılıp tedavi altına alınmıştır.
Yorumlar
Kalan Karakter: