Günün sorusu, hafta başından bu yana olumsuz ayrışan TL ve hisse senetlerinin yurtdışı endekslerde BIST kapanışından sonra gerçekleşen toparlanmaya ne ölçüde tepki vereceği. Dünkü işlemlerde dolara karşı 7.25 seviyesine kadar zayıflayan TL akşam saatlerinden itibaren güçlenerek 7.16 Tl civarında işlem görüyor. GÖÜ kurlarına göre performansın bu sabah itibarı ile yatay olduğu söylenebilir. Tekrar 1.40 seviyelerine yükselen ABD 10 yıllık faizlerinin, Powell’ın enflasyon endişelerini azaltan açıklamalarından sonra hisse senetlerini rahatsız etmediği, teknoloji hisselerinden döngüsel hisselere, özellikle uzun vadeli faiz oranlarından faydalanan bankalara rotasyonun devam ettiği görülmekte.
TL’de zayıflama ve makro riskler ile ilgili artan endişelerin etkisi ile XBANK endeksi 200 günlük ortalaması olan 1372 seviyesinin altında 1360 civarında kapanış yaptı. Endeks TL bazında Kasım ayından itibaren elde ettiği kazanımların yarısından fazlasını geri vermiş durumda. Bugün gelmesi beklenen tepki ile 200 günlük ortalamanın üstünde kalıp kalmayacağı kritik olacak. Öte yandan, BIST 100 endeksindeki kapanış 50 günlük ortalaması olan 1486 seviyesine oldukça yakın kapanış yaptı.
CCOLA İçecek’in 2020 yıl sonu net kar rakamı beklentilerin altında kalırken, bugün Tekfen Holding ve Anadolu Efes’in yıl sonu finansallarını açıklaması bekleniyor. CCOLA ‘da olası negatif tepkilerin alım fırsatı olarak kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Makro tarafta haftalık menkul kıymet istatistikleri dışında bir haber akışı bulunmuyor. Maliye ve Ekonomi Bakanı, hazırlık aşamasında sona gelinen ekonomik reform paketinin Mart’ın ikinci haftasında açıklanacağını belirtti.
İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı
Yorumlar
Kalan Karakter: