ENM Digital markası adı altında geliştirilen program, öğrencilerin ders sırasında sormak istedikleri soruları dijital bir klona 7/24 sormalarına olanak tanıyan bir yapay zekâ asistanı içeriyor. Sistem, ders içeriğini analiz ederek sorulara anında yanıt verebiliyor. İçerdiği bu özellikler sayesinde öğrenciler, derslerin akışını daha iyi takip edip önemli noktaları kaçırmadan öğrenimlerini sürdürebilecekler.
Yapay zekâ destekli eğitim programı, yalnızca öğrenciler için değil, aynı zamanda mesleki eğitim alanında da büyük bir yenilik sunuyor. Program, işletmelerde alınan mesleki eğitimlerin personel değişiklikleri nedeniyle oluşan kayıpları en aza indirmeyi vadediyor. Verilecek eğitimlerin kaydedilmesini ve yapay zekâ tarafından öğrenilerek, yeni personellere kesintisiz bir şekilde aktarılmasını sağlıyor. Böylece, işletmeler yurt dışından makine kurulumu, makine bakımı, teknik destek vb. konularda almak zorunda oldukları eğitimlere olan bağımlılıklarını azaltarak, maliyetlerini düşürebilecekler.
Programın 23 farklı dilde aktif hale getirildiği ve ihracat potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Emre Uygur ve Öğr. Gör. Mehmet Nuri Öğüt; ayrıca, projede geliştirilecek hologram teknolojisi eşliğinde, dersi veren eğitmenin dijital asistanı ile sesli olarak cevap vermesini hedeflediklerini belirterek, bu sayede öğrencilerin sanal ortamda izleyebilecekleri dersleri interaktif bir şekilde takip edebilmesiyle eğitim sektöründe çığır açan bir proje olmasını hedeflediklerini kaydetti.
Manisa Teknokent bünyesinde ENM Digital tarafından geliştirilen diğer projeler arasında, "Proje Sihirbazı" adında bir sistem de yer alıyor. Bu sistem, işletmelere yönelik devlet desteklerini ve Hibe programlarını takip ederek, ilgili sektördeki kullanıcılarına, proje ilanlarını hızlı bir şekilde SMS ve e-posta yoluyla bildiriyor. Detaylı sektör analizi yapabilen bu sistem sayesinde işletmelerin kendi sektörlerinde yayınlanan çağrıları anlık olarak takip edebilmeleri sağlanıyor. Aynı zamanda sistem, kullanıcı tarafından verilen bilgiler ile proje başvuru dosyasını yazabiliyor. Sistemin web sürümüne ek olarak mobil uygulaması da KOSGEB İş Geliştirme desteği ile geliştiriliyor. ENM Digital “Proje Sihirbazı” ile işletmelere, kurumlara, akademisyenlere proje yazma ve çağrı takip edebilme avantajı sunuyor.
TÜBİTAK ve Teknofest yarışmalarına da hazırlanan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri, öğretim üyeleriyle birlikte yeni projeler geliştirerek, Türkiye'nin teknolojik altyapısına katkı sağlamaya devam ediyorlar