Manisa Bilim ve Sanat Merkezi ile Spil Ortaokulu tarafından Bilim ve Teknoloji ile inşa edilecek olan Türkiye Yüzyılında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda 20 etkinlik yer alırken, bunlardan 18 tanesi tasarım projesi, 2 tanesi ise araştırma projesinden oluştu. STEAM, Bilim İletişimi, Oyun Oyunlaştırma ile Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm olmak üzere 4 tematik konu ele alındı. Projeler 25 öğretmen ve 65 öğrenci tarafından hazırlandı. Bilim Fuarında öğrencilerin projeleri görücüye çıktı. Manisa Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen fuara Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Zafer Akkaya, 2. Anafartalar Mahalle Muhtarı Necmi Çiçek, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Proje Yürütücüsü Halil Gülenç, Bilim Fuarında yer alan projelerden bahsetti. Gülenç, öğrencilerin yaklaşık 2 aydır bu projelere hazırlandığını açıkladı. Manisa BİLSEM Müdürü Zafer Akkaya, Bilim ve Sanat Merkezi olarak okullarla birlikte 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarında projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, öğrencilerin çok güzel projeler hazırladığını ifade ederek, özgün projelerin ortaya çıktığını kaydetti. Genel, “Bütün çocukların projeleri hepsi birbirinden ilgi çekiciydi. Özgünlüğü hoşuma gitti yani genel olarak. Hele birkaç tane var ki gündeme oturabilir. Yani bunlar geliştirilebilir. Gençler bize umut verdi. Yani hani Z kuşağı bir şeyden anlamaz diyorlar ya Z kuşağı aslında hepimizden daha akıllı. Çok iyi şey yapacaklarına inanıyorum” diyerek öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, “Öğretmen arkadaşlarımız, okul müdürlerimiz, öğrencilerimiz okullardan gelerek çocuklarımızın hazırladığı projeleri izliyor, görüyor. Buradaki Asıl amacımız, hedefimiz çocuklarımızın vizyonunu geliştirmektir. Türkiye son zamanlarda bilimsel anlamda hızlı bir gelişim yaşamakta. Bunun aslında altyapısı burada başlamakta. Bu çok önemli. Yeni eğitim modelimiz olan Türkiye Maarif modelimizde çocukların yaparak yaşayarak öğrenmesi ve bizzat bu işin içinde olmaları çok önemli bir durumdur. Aynı zamanda TÜBİTAK'ımızla yaptığımız projelerde bunu uyguluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Spil Ortaokulu Müdürü Özkan Toğrul, Bilim Fuarında öğrencilerin yaptığı birbirinden değerli projelerin sergilendiğini belirtti. Açılış kurdelesinin ardından protokol üyeleri projeleri inceledi.
Manisa'da Geleceği İnşa Eden Projeler Bilim Fuarında Buluştu
Manisa BİLSEM ve Spil Ortaokulu iş birliğiyle düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrencilerin hazırladığı 20 proje büyük ilgi gördü.
Yayınlanma :
02.05.2025 18:24
Güncelleme :
02.05.2025 18:24
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: