Haftanın sonuna doğru yaklaşırken gün içerisinde Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikası toplantısı takip edildi. ECB’nin açıklamasına göre politika ve mevduat faizleri sabit bırakıldı. Bununla birlikte 1.35 Trilyon Euro’luk Pandemi Acil Yardım Programı’nın devam edeceğini belirtti. ECB yapılan genişlemeci hamlelerle piyasaların her anlamda pandemiden en az şekilde etkilenmesinin amaçlandığını belirtti.
ECB açıklamalarının ardından basın toplantısında konuşan Lagarde ise toparlanma yaşanmasına rağmen, ekonomik aktivitenin halen pandemi öncesinin çok altında olduğunu belirtti. Kurlar dahil tüm verilerin takip edildiğini söyledi. Euro’nun değerli kalması, düşük enerji fiyatları ve talebin düşük kalmasının enflasyonu baskılayan baş faktörler olarak sıraladı. Euro’nun yükselişinin toplantıda tartışıldığını, ancak kur hedefinin olmadığını belirtti.
EURUSD paritesi gün içerisinde 1.1805 desteğinden tepki alarak 1.1905 direncine kadar yükseldi. Teknik olarak baktığımızda, günlük grafikte net bir şekilde gözüken yükselen fiyat kanalının alt bandının test edilmesi günlük mum ile kırılmaması sonrası tepki bu bölgeden tepki geldiğini görmekteyiz. Tepkinin devamı halinde günlük bazda 1.1945 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkacak. Bu seviye üzerinde olası günlük mum kapanışları Euro lehine hareketleri güçlü şekilde devam ettirebilir.
Olası kar satışlarında ise 1.1855 ve 1.1805 seviyeleri önemli, ancak yükselen kanal içerisinde kalıp kalmama durumu, “trend Dolar lehine dönecek mi ?” sorusu için oldukça önemli olacaktır.
Destekler: 1.1855 – 1.1805 – 1.1765
Dirençler: 1.1905 – 1.1945 – 1.1990
İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı
Yorumlar
Kalan Karakter: