Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesinin en büyük yerleşimlerinden Hacırahmanlı Mahallesi’nde kapsamlı bir altyapı dönüşümüne hazırlanıyor. Dünya Bankası ve İller Bankası iş birliğiyle yürütülen “İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi” kapsamında hayata geçirilecek “İçme Suyu Şebeke, Terfili İsale Hattı ve Kanalizasyon Hattı Projesi” ile mahalle, uzun yıllardır beklediği modern altyapıya kavuşacak.

Yaklaşık 4 milyon euro bütçeyle gerçekleştirilecek çalışma öncesinde mahalle sakinlerine proje hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. MASKİ Projeler Daire Başkanı Hami Berk Yakıcı’nın katıldığı toplantıda, Hacırahmanlı Mahalle Muhtarı ve vatandaşlar projeye ilişkin detayları dinledi, merak edilen sorulara yanıt buldu.

Projeye ilişkin bilgi veren Projeler Daire Başkanı Hami Berk Yakıcı, finansmanın Dünya Bankası tarafından karşılandığını, uygulama süreçlerinin ise İller Bankası koordinasyonunda yürütüldüğünü belirtti. Yakıcı, “Hacırahmanlı Mahallemize 4 milyon euroluk yatırımla 23 kilometrelik içme suyu hattı, 28 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 3 kilometrelik terfili içme suyu isale hattı yenilemesi yapılacak. Mahallenin büyük bölümünde kanalizasyon hattı bulunmuyordu. Çalışmalar tamamlandığında Hacırahmanlı yeni ve güçlü bir altyapıya kavuşmuş olacak. Ayrıca mahallemizin atık sularını toplayarak Saruhanlı ilçemizdeki atıksu arıtma tesisine iletip bertaraf edeceğiz” dedi.

Mahallenin bugüne kadar altyapı yetersizliği nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Hacırahmanlı Mahalle Muhtarı Hakkı Sönme, “Mahallemize verilen desteklerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya çok teşekkür ediyoruz. Saruhanlı’nın en büyük mahallelerinden biri olduğumuz için özellikle altyapı konusunda büyük sorunlarımız vardı. Nüfusun artmasıyla mevcut içme suyu ve kanalizasyon hatları ihtiyacı karşılamaz hale geldi. Eskiyen hatlar nedeniyle sık sık arızalar, su kesintileri ve kanalizasyon taşmaları yaşıyorduk. Bu proje tamamlandığında Hacırahmanlı Mahallemiz tarihinin en büyük yatırımını almış olacak” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Bekir Yeşildağ da toplantıda detaylı bilgilendirme yapıldığını belirterek, “Mahallemizde yaklaşık 50 yıllık bir altyapı vardı, artık bu yükü kaldıramıyordu. Özellikle kış aylarında yetersiz kanalizasyon hattı nedeniyle büyük sorunlar yaşıyorduk. İçme suyu hatlarımızın eski ve asbest olması nedeniyle de sık sık susuz kalıyorduk. Böyle bir projenin mahallemize kazandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bir diğer mahalle sakini Rafet Dervişler, özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına dikkat çekerek, “Mahallemizde yaşayanların çoğu tarımla uğraşıyor. Su, bizim için hayati öneme sahip. Nüfus arttıkça mevcut altyapı artık yetmiyordu. Bu projeyle birlikte yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacağımıza inanıyoruz. Hacırahmanlı’mıza hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Develi ise sürekli arızalar ve su kesintileriyle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, “Altyapımızın yenilenmesi çok büyük ihtiyaçtı. Zaten mahallemizin büyük bölümünde kanalizasyon hattı yoktu. Yeni hatların döşenmesiyle su kesintilerinden kurtulacağız, sağlıklı kanalizasyon hattına kavuşacağız. Mahallemiz uzun yıllar hizmetten ötelenmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımızın sesimizi duyması bizim için çok önemli. İnşallah çalışmalar en kısa sürede tamamlanır ve rahata kavuşuruz” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: