İşbaşı eğitimleriyle istihdama katkı sağlayan
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, işbaşı eğitim programları sayesinde öğrencilerin işe başladığını ifade ederek, İstihdam edilebilirlik oranı bakımından Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer aldıklarını açıkladı. Rektör Ataç, tercih yapacak olan öğrencilere “Manisa Celal Bayar Üniversitesine gelin” çağrısında bulundu.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, tercih sürecinde olan tüm öğrencileri, huzurlu bir şehirde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ailesi çatısı altında buluşmaya davet etti. 2020-2021 eğitim döneminde birinci ve ikinci öğretim ilme, uzaktan eğitim olmak üzere yaklaşık 47 bin örenci eğitim gördü.
İŞBAŞI EĞİTİMLERİNDE GÜZEL ÖRNEKLER
Öğrencilerin salgın döneminde zor bir süreç geçirdiklerini belirten Ahmet Ataç,“Tıp fakültesinde Türkiye’de sayılı üniversiteler içerisindeyiz. Bizden alınacak diploma ile gerek Avrupa Birliği ülkelerde gerekse Amerika’da geçerli olacaktır. Bu diploma ile bizi seçenler mesleğini oralarda icara edecektir. En çok merak edilen, biz mezun olduğumuzda iş bulabilecek miyiz sorusu. En önemlisi de bu çocuklarımızın istihdamı. Manisa Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip. Yaklaşık 10 milyar dolar cirosu var. 60 bin çalışanı bulunuyor. OSB ile çok iyi bir işbirliği içerisindeyiz. Çocuklarımızın sahada bilgilerini uygulayabilecekleri imkanlar tanıyoruz. Bunun çok güzel sonuçlarını aldık. Salgın döneminde de çalışmalarımıza devam ettik. Çocuklarımızın iş başı eğitimlerine önem verdik. Özellikle bunun en önemli örneklinden biri birçok bölümdeki öğrencilerimiz iş başı yaptıkları yerlerde işe başladılar. İstihdam edilebilirlik oranımız Türkiye’deki en iyi üniversitelerden biri.” dedi.
YURT SORUNU YOK
Üniversitenin yurt kapasitesi hakkında bilgi veren Ataç, “Muradiye’de bir kız yurdumuz var. Manisa cıvıl cıvıl bir şehir. Gecenin geç vakitlerinde de rahatlıkla dolaşılacak bir şehir. Çok güvenli bir ortamı var. İnsanları çok iyi. Sosyal alanları hayli fazla. 5 bin civarında merkezde öğrenci yurt kapasitemiz var. 4 bin civarında kampüs içeriden yurt kapasitemiz var. Müracaat eden çocuklarımız hiçbir şekilde açıkta kalmıyorlar. Üniversite içeriden de çalışmalarımız oldu, yeşil alanları etkinlik alanlarını büyüttük.” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK
Yorumlar
Kalan Karakter: