Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Manisa Temsilciliği tarafından düzenlenen "Yeni Nesil Emlak Danışmanlığı" paneline ev sahipliği yaptı. Sektörün dijitalleşmesi, profesyonelleşmesi ve geleceği üzerine yapılan değerlendirmeler, emlak yönetimi öğrencileri ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi.

TÜGEM Manisa İl Temsilcisi Mecit Osmanlı moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, sektörün dünü ve bugünü masaya yatırıldı:

-
Mesleki Dönüşüm: Mecit Osmanlı, gayrimenkul danışmanlığının artık geleceğin en popüler mesleklerinden biri haline geldiğini ve mesleğin daha saygın bir konuma taşınması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
-

-
Sektörel Dayanışma ve Mücadele: Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, 1990 yılından bu yana süregelen mücadelelerini ve 2004 yılında kurdukları karma oda çatısı altında emlak müşavirlerinin sorunlarına çözüm arama süreçlerini anlattı.
-

-
Kayıt Dışılıkla Mücadele: Başkan Akyüz, sektörün itibarını zedeleyen "ayakçı" veya "çantacı" tabir edilen kayıt dışı kişilerle mücadelenin önemini vurguladı.
-
Dijitalleşmenin Gerekliliği: Akyüz, dijitalleşen dünyada artık ofis ortamında müşteri bekleme döneminin kapandığını belirterek, "Gezen kurt aç kalmaz, dijital imkanları kullanıp proaktif olmalısınız" mesajını verdi.
-
Akademik Bakış: Dr. Öğr. Üyesi Ece Özmen, mesleki standartların belirlenmesi ve yeni nesil teknolojilerin sektöre entegrasyonu üzerine akademik ve teknik perspektifler sundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: