30 yıldır imar planının hayata geçirilmemesi nedeniyle başta konut olmak üzere bir çok alanda sıkıntı yaşayan Manisa’da Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 15 mahalleyi kapsayan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları ile 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar plan çalışmaları 13 Nisan’da yapılacak olan meclis toplantısında meclise geliyor. Büyükşehir Meclisi'nde açıklanacak plan, İmar Komisyonuna havale edilecek. İmar Komisyonu onayladıktan sonra tekrardan Meclis'e gelecek. Meclis onayladıktan sonra imar askıya çıkacak. Bu sürecin 6 ayı bulması bekleniyor.
Manisa'da imar planları 13 Nisan Salı günü yapılacak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde anlatılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, günler öncesinden haberi duyurmuştu. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile de görüşme gerçekleştirmişti. Nisan ayı Meclis toplantısında Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 15 mahalleyi kapsayan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları ile 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar plan çalışmaları hakkında merak edilenler netleşecek.
İMAR PLANI KABUL EDİLİRSE 30 YIL SONRA BİR İLK OLACAK
Nisan ayı Meclis toplantısında Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 15 mahalleyi kapsayan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları ile 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar plan çalışmaları hakkında merak edilenler netleşecek. Manisa'nın imar planı meclise geliyor. Büyükşehir Meclisi'nde açıklanacak plan, İmar Komisyonuna havale edilecek. İmar Komisyonu onayladıktan sonra tekrardan Meclis'e gelecek. Meclis onayladıktan sonra imar askıya çıkacak. İmarda askı sürecinde vatandaşlar itirazlarını yapabilecek. Bu itirazlar İmar Komisyonunda konuşulacak. Ardından plan tekrar Meclis'e gelecek. Meclis'te onay aldıktan sonra imar planı hayata geçirilecek. İmar planının hayata geçirilmesinin ardından 30 yıl sonra Manisa imar planına kavuşmuş olacak. Bu süreçlerin 6 ayı bulacağı tahmin ediliyor. Yeni imar planının hayata geçmesiyle birlikte Manisa’da yeni konut, ticari, sosyal ve kültürel alanlar yapılacak. Yeni imar planının Nurlupınar, Barbaros, Kuşlubahçe başta olmak üzere birçok yerleşim bölgesini etkilemesi bekleniyor. CÜNEYT HASÇELİK
Yorumlar
Kalan Karakter: