Manisa Celal Bayar Üniversitesi; Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini ortaya koymak, üniversitelerin daha öğrenci merkezli olmasına katkı sağlamak amacıyla Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından hazırlanan “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması”nın bu yılki raporuna göre 108 devlet üniversitesi arasında 28. sırada yer aldı ve Ege, Dokuz Eylül, Anadolu, Gazi, Atatürk gibi eski ve büyük üniversiteleri geride bıraktı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi, devlet ve vakıf üniversitelerinin birlikte değerlendirildiği 164 üniversite içinde ise 53. sırada yer aldı ve yine Uludağ, Ege, Ankara gibi köklü devlet üniversiteleri ile Bahçeşehir, Başkent ve Beykent gibi tanınmış pek çok vakıf üniversitesini geride bırakma başarısını gösterdi.
MCBÜ geçen yılki ankette genel sıralamada 60. sırada iken bu yıl 53. sıraya, devlet üniversiteleri sıralamasında da 34.sıradayken bu yıl 28. sıraya yükseldi.
Bu yıl 108 devlet 56 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 164 üniversitedeki 13 bin 694 öğrenciyle yüz yüze görüşülerek hazırlanan raporda üniversiteler; eğitim ve öğretim kalitesi, yerleşkelerdeki yaşamın doyuruculuğu, öğrencilere sağlanan akademik destek ve ilgi, yönetim ve işleyiş, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği ile öğrencilere sundukları kişisel gelişim ve kariyer destekleri açısından 6 ana başlıkta incelendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: